Bazén s osmi plaveckými drahami, sauny, tobogány i plavání pro děti. Krnov plánuje nové městské lázně

11. listopad 2019 08:10

Město vyhlásí na wellness centrum architektonickou soutěž příští rok. Nový bazén vyroste hned vedle nedávno opraveného venkovního koupaliště. Teď mají lidé k dispozici jen dosluhující městské lázně, kde ale například chybí vhodné šatny nebo dětský bazén.

„Už na první pohled je vidět, že je to starý bazén. Chce to buď zrenovovat, nebo postavit nový,“ říká paní Libuše, která do lázní chodí pravidelně. Zastaralé zázemí vnímají i další návštěvníci. „Pro děti je tam hluboko, takže jezdíme do Bruntálu,“ dodává jedna z maminek.

„Krnovské městské lázně jsou už opravdu staré. Většinou je to tak, že krnovské rodiny s malými dětmi se potkávají v Bruntále v mnohem modernějším zařízení,“ popisuje starosta Krnova Tomáš Hradil (SNK).

Nové lázně mají vyrůst hned vedle venkovního koupaliště. „Novostavba vyjde podstatně levněji než rekonstrukce stávajících lázní. A měli bychom venkovní i vnitřní bazény v jednom areálu, což je velmi praktické,“ dodává starosta.

Město má hotový provozní koncept, což znamená, že město ví, co v těch lázních bude. Neví ale zatím, jak to celé bude vypadat. Architektonickou soutěže město vyhlásí příští rok, stavět se ale začne nejdříve za pět let.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související