The Cure vystoupí v Ostravě. Jsou první oznámenou hvězdou příštích Colours

10. říjen 2018 15:36

Legendární britská kapela The Cure je první potvrzenou hvězdou hudebního festivalu Colours of Ostrava v roce 2019.

„Je to pro nás obrovská pocta a splněný sen. Vždyť The Cure patří k největším legendám světové hudby, ovlivnili několik generací muzikantů a kapel. Přestože letos oslavili 40 let své existence, The Cure prostě nestárnou,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

The Cure založil zpěvák a kytarista Robert Smith v anglickém Crawley. Své první vystoupení kapela odehrála v roce 1978 a do současné doby absolvovala přes 1 500 koncertů. Za dobu své existence The Cure vydali 13 studiových alb, několik koncertních filmů, živých alb i soundtracků, dále více než 40 singlů, pár knih i výběr největších hitů.

Kapelou prošlo celkově třináct členů a v současné době The Cure vystupují ve složení: Robert Smith – zpěv, kytary, Simon Gallup – baskytara, Jason Cooper – bubny, Roger O'Donnell – klávesy a Reeves Gabrels – kytary.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava od 17. do 20. července 2019 nabídne na 20 scénách přes 350 programových bodů. Vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

autor: tif
Spustit audio

Související