Ewa Farna a Duo Yamaha v Orlové, těšínská Muzejní noc, Honění krále... Vyberte si z našich tipů

26. květen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Dny města Orlové nabízejí dnes i v sobotu bohatý program. Vystoupí Ewa Farna, Leoš Mareš, Václav Noid Bárta, Duo Yamaha, Rytmus či Pokáč. Akce připomíná výročí 800 let města.

Opavské Kupe zve na koncert Milana Vavrečky a Jana Šušky. Písničkáři představí svou vlastní folkovou a bluesovou tvorbu i alternativní folk-rock. Vystoupení začíná v 18 hodin.

A v katedrále Božského Spasitele v Ostravě se dnes koná benefiční koncert s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Začíná v 19:30.

Řezby Pavla Kufy objektivem Mariana Siedlaczka
V Dřevěnce na Fojtství v Mostech u Jablunkova je nově k vidění výstava s názvem Řezby Pavla Kufy objektivem Mariana Siedlaczka. Fotograf zachytil dílo mosteckého řezbáře na 30 panelech o rozměru 50 x 70 centimetrů. K vidění jsou do 18. června.

Čtěte také

Těšínská Muzejní noc
V sobotu od 17 hodin do půlnoci se v Českém Těšíně můžete zúčastnit Muzejní noci, která nese podtitul Italové v Těšíně. Koná se v Historické budově Muzea Těšínska. Akci tradičně zahájí výstřel z historického děla, součástí programu je dobový jarmark, pěvecké vystoupení skupiny Ragojka, interaktivní tiskařská dílna nebo třeba výroba domácích těstovin.

Veteran Rallye Ostrava 2023
Do Ostravy vás v sobotu zveme na Veteran Rallye Ostrava 2023. Jde o klasickou vyjížďku historickými vozidly za krásami Moravskoslezského kraje. Start, přejímka a výstava veteránů je tradičně dopoledne na Masarykově náměstí. Trasa vede přes Frýdek-Místek do autokempu Baška.

Den dětí na Landeku
Do Ostravy míří taky pozvánka na sobotní Den dětí na Landeku. Těšit se můžete na interaktivní stanoviště, pohádkové landecké bytosti jako landecký rytíř, ovčák či vodníci a taky budete usilovat o landecký poklad. Akce začíná v 10 hodin.

Hukvaldy a ukázky lidových řemesel
Na hradě Hukvaldy si v sobotu od 10 do 16 hodin užijete ukázky tradičních lidových řemesel v podání skupiny Růže Draka a v doprovodu dobové hudby. V programu je lovecká či zbrojířská dílna, středověká kuchyně či ukázka palných zbraní. Na nádvoří u Bílé věže se celý den bude prezentovat Střední odborná škola Frýdek-Místek.

Hrad Hukvaldy dnes tvoří z velké části už jen obvodové zdi

Honění krále
Ostravský obvod Lhotka a město Ostrava pořádá Honění krále. Tradiční lidová slavnost se koná ve spolupráci s oddílem jízdní policie. Program nabídne taky šermíře, krojovaný průvod, mažoretky, vystoupení školáků i Stanislava Hložka anebo středověkou zbrojnici. Akce se koná v sobotu a začíná ve 14:30 za místní tenisovou halou.

Rainbow Fest
Dolní oblast Vítkovice v sobotu hostí Rainbow Fest. Program festivalu začíná v 10:30. Návštěvníci si užijí sportovní program i kulturu, těšit se mohou mimo jiné na vystoupení Sebastiana, Leoše Mareše či Lollipopz.

Sokolníci na starojickém hradě
Na hrad Starý Jičín vás pozveme za sokolníky. Dravé ptáky uvidíte na zřícenině v neděli od 13 do 17 hodin a kromě toho taky jiná zvířata ze záchranné stanice. Dozvíte se zajímavosti z činnosti záchranné stanice, ze života dravců a šelem a za hezkého počasí se můžete těšit taky na ukázky přeletu dravců.

Svatodušní škvařenice ve Štramberku
Město Štramberk v neděli zve na Svatodušní škvařenici z obří pánve. Dorazte ve 13 hodin do Národního sadu. K tanci a poslechu hraje od 14 hodin kapela Příkop. Pobaví se taky děti, pořadatelé slibují atraktivní program.

Burger Day v Metylovicích
A na Burger Day 2023 se můžete vypravit do Metylovic. Akce začíná v neděli v 11 hodin a slibuje nejen potěšení pro vaše chuťové buňky, ale taky koncert kapely Mňága a Žďorp či netradiční soutěže v pojídání burgerů. Na místě bude i dakarská tatrovka Aleše Lopraise a atrakce pro děti.

Spustit audio

Související