Folkové křtiny se vydařily, koncert kapely MAROD se nesl v pohodové atmosféře

25. duben 2014

MAROD je rodinná kapela ze Staré Bělé – přesněji MAtláškovic RODina. Hraje a zpívá folk, country a trampské písničky. A v ostravském rozhlase natočila své už druhé CD – Půl na půl.

Své první album natočila už v roce 2011 (rovněž v Českém rozhlase Ostrava) a od té doby rozhodně nezahálí. Sbírá úspěchy na festivalech v podobě cen diváků i cen za autorskou píseň.

Kapela stála u zrodu historicky prvního oblastního kola dětských pěveckých soutěží, boduje v hitparádách a v ostravském rozhlasovém studiu pod dohledem mistra zvuku Ivo Roubala v březnu nahrála další desku.

Folkové křtiny alba Půl na půl se odehrály v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava ve čtvrtek 24. dubna. „Velice rádi se podílíme na podpoře domácích talentů a jejich tvorby,“ uvedl k nahrávce ještě před koncertem ředitel stanice Josef Podstata.

Sestavu kapely tvoří: René Racek Matlášek, Andrea Ája Matlášková, jejich děti René Tesák a Alena Ali, posledním členem formace je basák Luboš Vejmola.

Koncert kapely MAROD jsme vysílali v přímém přenosu na rozhlasových vlnách a zároveň na YouTube. Prohlédnout si můžete i fotogalerie, další snímky najdete na našem facebookovém profilu.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.