Koncert kapely FiHa, letní kino v Janovicích, Vrbenský vrch... Vyberte si z našich tipů

14. červenec 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek 14. července

Dítě v karnevalové masce

Zámek Slezské Rudoltice pořádá Dětský maškarní bál s princeznou. Od 16 hodin budou na nádvoří zámku připraveny hry, bude se tam tančit i soutěžit o nejlepší masku.

Tradiční Hudební léto v Čítárně a kavárně Avion v Českém Těšíně odstartuje místní jazzové Trio Petra Litwory, s nímž vystoupí zpěvačka Tamara Tomoszek. Jazzový večer začíná v 17 hodin.                                       

Program v třineckém kulturním domě Trisia odstartuje v 17 hodin pohádkou divadelní soubor Sleď pod kožichem, následuje cimbálová muzika Ľudová hudba Šmykňa, kterou večer vystřídá elektro v podání českotěšínského diskžokeje.

V letní zahradě domu kultury Akord v Ostravě vystoupí od 18 hodin FiHa. Pop-rocková kapela s 12letou aktivní kariérou představí na koncertě svoji novou desku.

Cimbál

Na cimbálovku můžete vyrazit do Opavy. Konkrétně tam vystoupí místní cimbálová muzika Gizdi, a to na terase Obecního domu od 19 hodin.

Nádvoří zámku v Janovicích u Rýmařova se promění na improvizované letní kino. Promítat se tam bude česká hudební komedie Trhák, a to od 21.30 hod. Návštěvníci mohou přijít do zámeckého areálu už o hodinu dříve, občerstvení je zajištěno.

Sobota 15. července

V Palkovicích na Frýdecko-Místecku se uskuteční Festival dechovek. Pořádají ho společně s pivními a gulášovými slavnostmi. Akce začíná ve 12.30 ve volnočasovém areálu za tělocvičnou.

Včelí produkty

Včelařský areál v Kozlovicích zve na Medový den. Pro medové speciality můžete zamířit od 14 hodin do tamního včelařského areálu.

Automobilové závody pořádá v sobotu a v neděli Automotoklub ve Vrbně pod Pradědem. Jde už o 10. ročník Vrbenského vrchu. Závody startují ve 12 hodin. U areálu hasičské zbrojnice pak bude i doprovodný hudební program.

Dny lidové architektury Moravskoslezského kraje se konají v Kosárně v Karlovicích. Celodenní program se skládá z ukázek řemesel, nabídky regionálních výrobků, komentovaných prohlídek a hlavně putování za lidovými stavbami.

Neděle 16. července

Ostrava - Divadlo loutek Ostrava

V Ostravě začíná tradiční letní loutkářská přehlídka Pimprléto. Odstartuje ve 14 hodin, a to Jarmarkem loutkářských nápadů. Různá představení, koncerty nebo výtvarné dílny budou bavit děti i dospělé ve městě zhruba až do poloviny srpna.

Taneční a hudební vystoupení polských, slovenských, řeckých a rómských souborů je na programu tradiční Přehlídky národnostních menšin v Třinci. Součástí celodenní akce na náměstí Svobody je přehlídka tradic a zvyků jednotlivých zástupců menšin a ochutnávka typických jídel.

Hrad Hukvaldy

Ve 14 hodin začíná v Hukvaldech bitva o hrad. Pro návštěvníky je připraven i dobový doprovodný program, který se skládá z ukázek řemesel a soutěží pro děti. V průběhu celého dne pak budou k vidění ukázky vojenského ležení, zbraní a zbroje.

Slezskoostravský hrad ovládly letní Shakespearovské slavnosti. Ve 20:30 tam začíná komedie Jak se vám líbí. S herci Romanem Zachem nebo Tomášem Jeřábkem.

Spustit audio