Koronavirus se objevil ve společnosti Varroc Lighting na Novojičínsku

13. červenec 2020 17:17

Ve společnosti Varroc Lighting v Šenově u Nového Jičína se objevila nemoc Covid-19. Proto v ní hygienici nařídili plošné testování. Začít má už zítra a projít jím má 1500 lidí.

Nemoc se do společnosti pravděpodobně dostala přes pendlery. „Vypadá to tak, že zde v té nákaze jsou pendleři, kteří přejíždějí naši hranici tam a pět. Je to samozřejmě problém, který provází všechny přeshraniční kraje. Doufejme, že se to nepodepíše nějakým zásadním způsobem na počtu nakažených,“ říká hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Čtěte také

Hygienici nárůst nakažených ve společnosti zachytili v důsledku nařízení, podle kterého se pendleři musejí každé dva týdny nechat testovat.

„Ve firmě Varroc Lighting už jsme několikrát dělali plošné testy, kdy nám tam vždycky jeden případ většinou polského občana vyskočil jako pozitivní. Teď těch případů tím, že museli otestovat všechny pendlery, jich nám tam vyskočilo víc a vyskočili nám tam i někteří čeští zaměstnanci,“ upřesnila ředitelka Krajské hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová.

Testy mezi zaměstnanci Varroc Lighting zatím potvrdily 23 případů koronaviru.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související