Malá Ostrava: 1. díl – Ota Maňák s Petrem Kasanem

2. červenec 2017
Malá Ostrava (2017)

V devíti dílech vám během prázdnin nabídneme sestřih koncertu, který jsme zaznamenali s naším přenosovým vozem v ostravském hudebním klubu Parník během jubilejního 10. ročníku festivalu Malá Ostrava.

Úvod festivalu patřil a také našemu pořadu patří Otovi Maňákovi, který vystoupil s Petrem Kasanem, což je Otův partner z bohumínského Sluníčka.

S nápadem propojit žánry od folku přes country k blues, šansonu, či rocku, přišel před 10 lety hlavní organizátor Milan Kaplan. V roce 2007, po 15leté organizační a produkční pauze, Milana oslovila jeho srdci blízká dramaturgie festivalu Orlovský špagát, kde se na scéně střídaly staré tváře s těmi novými. Bohužel v Orlové muzikantská setkání na „špagátu“ už nejsou, ale od roku 2007 máme pro změnu v Ostravě pěknou akci pro posluchače s vytříbeným vkusem.

Na 10. ročníku Malé Ostravy vystoupili písničkář Ota Maňák s Petrem Kasanem, kytarový frajer a mírně temný písničkový vyprávěč Petr Rimský s kapelou Misitu, jedinečný zpěvák a klávesák Jan Spálený, originální Valaši – zpěvák a kytarista František Segrado společně s klavíristou a hráčem na foukací klávesovou harmoniku Petrem Gregorem a stylová moderní country kapela v moravském střihu Mike Fojtík & Přátelé. Všechny jmenované postupně uslyšíte v dalších pořadech.

autor: Zdeněk Tofel
Spustit audio