Mňága a Žďorp v Lichnově, Beats for Love, Sovinecký šperk... Vyberte si z našich tipů

7. červenec 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Sovinecký šperk

Od středy do neděle je připravený program na hradu Sovinec. Těšit se můžete na 12. ročník tradičního šperkařského a řemeslného jarmarku. Chybět nebude ukázka tradičních technik výroby šperků, šití z rokajlu nebo skleněné vitráže. Připravený je mimo jiné i bohatý doprovodný program se žongléry, tanečníky a šermíři.

Kromě obdivování si ale samozřejmě můžete projít celý hrad, vyzkoušet hradní rébus či navléci se do dobových kostýmů. Sovinec je otevřen od 9 do 18 hodin. 

Hrad Sovinec

Kočárem po Karviné
Na nostalgickou jízdu kočárem jste dnes zváni v Karviné. Každý prázdninový pátek je kočár tažený koňským spřežením přistaven od 15 do 18 hodin před zámkem Fryštát na Masarykově náměstí.

Country fest v Kletné
Milovníci country muziky jsou pak zváni do areálu Kletné v Suchdolu nad Odrou. Dnes tam začíná dvoudenní Country fest. Hraje a zpívá se dnes od 16 a zítra pak od 11 hodin.

Třinecké kulturní léto
Páteční odpoledne od 17 hodin na Náměstí Svobody v Třinci patří multižánrovému festivalu Třinecké kulturní léto. Dnes zájemcům zahraje divadelní uskupení Loutky bez hranic a zazpívá písničkářka Petra Göbelová.

Beats for Love

Beats for Love je festival taneční hudby pořádaný v jádru industriální národní kulturní památky Dolních Vítkovic. Letošní devátý ročník představí v rámci svého čtyřdenního programu více než 480 účinkujících na 17 hudebních pódiích. Line upu vévodí megastar jako Tiësto, Hardwell, Deadmau5, James Hype, Nervo, Mark Knight, Netsky, Sigma či Sub Focus a Wilkinson. Festivalovou sestavu umělců obohatili i drum and bassoví oblíbenci Bifidus Aktif s Akirou, No Money s Elvisem či Forbidden Society a Changing Faces. 
Více o festivalu na webu www.b4l.cz

Čtěte také

Bleší trh v Bruntále
V Bruntále se můžete vydat na Bleší trh. Ten se koná v sobotu od 8 do 12 hodin na zahradě pivovaru Hasič.

Letní hororové prohlídky zámku Fryštát
Na zámku ve Fryštátě v sobotu začínají letní hororové prohlídky. Letos na téma Frankenstein. Hrané scény z tohoto slavného románu uvidíte vždy v celou hodinu od 10 do 16 hodin mimo obědovou pauzu. 

Den obce Lichnov 

V sobotu jste zváni také na Den obce Lichnov. Právě tato vesnice na Novojičínsku slaví už 730 let od první písemné zmínky. Už od 9 hodin se můžete vydat do místního Muzea vystěhovalectví, od 13:30 se v kostele začíná koncertovat, v kulturním domě se představí místní spolky a večer bude hrát třeba Mňága a Žďorp.

Poselství z dávných časů
S dětmi se v neděli můžete zastavit také na zámku ve Frýdku-Místku. Každý prázdninový víkend tam ve 14 hodin začíná speciální dětská dobrodružně laděná prohlídka nazvaná Poselství z dávných časů.

autoři: Romana Kubicová , tif
Spustit audio