Na opavském fotbalovém stadionu začalo pokládání travnatého koberce

5. říjen 2018 11:00

Za týden budou opavští fotbalisté hrát po téměř pěti měsících na domácím stadionu. Na hřišti už mají vyhřívaný trávník, který je nutný pro ligovou soutěž.

Ve čtvrtek ráno začala finální fáze budování vyhřívaného trávníku na fotbalovém stadionu v Opavě. Odborná firma zahájila pokládání pásů travnatého koberce, aby místní fotbalisté mohli už za týden nastoupit v pohárovém utkání proti Jihlavě před svými fanoušky.

Třešinka na závěr šestitýdenních prací. To je pokládka nařezaných metr a půl širokých rolí předpěstovaného trávníku na opavský fotbalový stadion. Jeden traktůrek vozí role, další je pokládá jednu vedle sebe.

„Je to trávník z východních Čech a je starý tři čtvrtě roku. Každý na to má samozřejmě jiný názor, ale ideální je trávník zhruba rok starý,“ vysvětluje majitel firmy Zdeněk Philipp.

Novým vlastníkem prvoligového fotbalu v Opavě bude firma z Dubaje

Tribuna stadionu SFC Opava

Na poslední chvíli před volbami rozhodli opavští zastupitelé o prodeji tamního fotbalového klubu. Dvě třetiny akcií klubu SFC získá firma z Dubaje za 50 milionů korun a dalších deset let bude každoročně přispívat na provoz 25 miliony. Smlouvu o prodeji schválili zastupitelé i přesto, že investor zatím nezaplatil požadovanou zálohu. O privatizaci městského klubu usiluje radnice už mnoho let.

Za traktůrkem rozvíjejícím role nastupuje čtveřice mužů s hráběmi, kteří zapichují do položených pásů hroty a posouvají je co nejblíže k těm předešlým. A za nimi muž s typickým odlamovacím kobercovým nožem.

„Během týdne už nepoznáte, kde co bylo položeno. Rozhodující je, kdy trávník začne více kořenit, aby byl pevnější. Ale v tomto počasí, je podzim a jsou to velké plochy, takže se na tom může okamžitě hrát,“ dodává Philipp.

Okamžitě znamená příští pátek v poháru proti Jihlavě. Firma by trávník měla předat v neděli pak ještě bude pokládat umělou trávu kolem hrací plochy.

Pokládání trávníku na opavském stadionu
autor: ddp