Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě uvede 17 premiér

4. září 2005
Zprávy , Zprávy

Ostravské Národní divadlo moravskoslezské chystá pro nadcházející divadelní sezonu podobně jako loni 17 premiér. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční i moderní díla. První premiérou sezony bude v září opereta Antonína Procházky Holka nebo kluk, která je komedií plnou převleků.

Všechny čtyři soubory připravily žánrově velice pestrá představení. K velkým lákadlům bude patřit například balet pro děti Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Mozartova opera Cosi fan tutte v překladu Jaromír Nohavici.

"Všechna představení budeme mít na našich stránkách, lidé tam ke všem najdou informace. Také si tam mohou i objednat vstupenky na celou sezónu a už teď si mohou v pokladně koupit vstupenky třeba až na červnové představení," prozradil ředitel divadla Luděk Golat.

Logo

Nejvíce novými inscenacemi se tradičně představí činoherní soubor divadla. Návštěvníci se mohou těšit například na divadelní adaptaci slavného filmu Federica Felliniho Sladký život, kterou na jeviště převede mladý režisér Jan Mikulášek. Opera vsadila na osvědčené autory a bude uvádět Dvořákovu Rusalku či Verdiho Falstaffa. Opereta uvede například americký muzikál The Music Man Mereditha Willsona.

Poloviční vstupné pro nezaměstnané
Novinkou v nadcházející sezóně bude poloviční vstupné pro nezaměstnané. "Zjistili jsme, že i v městské hromadné dopravě existuje institut slev pro nezaměstnané a bylo nám to strašně sympatické. Myslím, že to je okruh spoluobčanů, který si zaslouží mít něco, co je zase potěší a dodá jim kuráže do dalších bojů o nové zaměstnání," vysvětluje ředitel Luděk Golat pohnutky, které vedení divadla k tomuto kroku vedly.

Spustit audio