Ode dneška platí v hromadné dopravě v Moravskoslezském kraji nové jízdní řády

1. září 2024 05:20

Už dnes by si měli cestující hromadnou dopravou dopředu zjistit, jestli autobus nebo tramvaj, na které jsou zvyklí, odjíždí stále stejně. Začaly platit nové jízdní řády. Vracejí se školní spoje, končí výluky kvůli letním opravám. Jednu autobusovou linku dopravci ruší, jinde v kraji naopak začíná jezdit nová.

„Od 1. září končí prázdninová omezení na řadě linek a vracejí se zejména školní spoje. Kromě toho dochází i k drobným korekcím, které jsou provedeny na základě požadavků měst, obcí i samotných cestujících,“ vysvětluje krajský koordinátor hromadné dopravy Martin Dutko.

V ostravské městské dopravě se změny dějí hlavně kvůli skončeným letním výlukám. „Na linkách číslo 6, 92 a 109 bude obnoven provoz. Do svých původních tras se vrátí tramvajové a autobusové linky po ukončení výluk na ulicích Nádražní, Bílovecké, Družební, Husově a Hlavní třídě. Nicméně stále mají výluky vliv na provoz některých linek MHD,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová.

Od září taky zmizí autobus číslo 20 s trasou mezi studentskými kolejemi v Porubě a centrem města. Skoro nikdo už s ním nejezdil, když se Ekonomická fakulta z centra přesunula do kampusu VŠB. Do Bravantic na Novojičínsku naopak začne jezdit nová autobusová linka. Z Ostravy a Bílovce bude svážet stovky zaměstnanců logistického centra.

 

Spustit audio