Oslavy Dne Země, divadla, procházky, trh módy MINT Market... Vyberte si z našich tipů

20. duben 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Oslavy Dne Země

Sady Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku v pátek zaplní stánky a stanoviště. Koná se tam Den Země a letos se zaměří na ekologickou domácnost. V čase mezi 8:30 až 17:30 se do akce mohou  zapojit školáci i široká veřejnost.

A dobročinný festival Země plná křídlení se koná v Zemědělském muzeu v Ostravě. Vstup je zdarma. Představí se tam neziskové organizace, vystoupí zpěvačka Kaczi, na programu jsou besedy na téma trvale udržitelného života na Zemi. To vše v pátek mezi 13. až 21. hodinou.

K oslavám se v sobotu připojí například Muzeum Těšínska. V Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře připravilo akci Příroda kolem nás. Dílničky začínají v 9 hodin. V 10:30 a 14:30 se pak můžete zaposlouchat do přednášky Marie Hánové o tom, jak pomáhat ptákům.

V archeoparku jsou k vidění i repliky obytných domů

Open Studios Ostrava
Sedm ostravských klastrů a 4 ateliéry umělkyní a umělců se v pátek a v sobotu otevírají pro veřejnost. Na zájemce tam čeká autentický autorský výklad a tvůrčí atmosféra. Vše v rámci festivalu Open Studios Ostrava.
Další podrobnosti najdete na webu openstudios.cz

Divadelní tipy pro celou rodinu

Na benefiční představení s názvem Co je za Oráčovem můžete v pátek zajít do Komorní scény Aréna v Ostravě. Vystoupí tam divadelní soubor, který tvoří většinou lidé s poruchou autistického spektra a začíná se v 18 hodin.

A na divadlo můžete v pátek zajít i ve Štramberku. Pokračuje tam totiž štramberská přehlídka amatérských souborů a v 19 hodin nabízí představení Milí bakaláři. Hraje se v tamním kulturním domě.

Na interaktivní představení pro děti Strašfuňák a Funilka zve v neděli Kulturní a společenské středisko Střelnice v Českém Těšíně. Veselé cestování kolem světa plné písniček je na programu od 15 hodin.

Čtěte také

MINT Market
Trhy s módou, šperky, designem, delikatesami či kosmetikou, které poskytují prostor menším a začínajícím návrhářům a tvůrcům, se v sobotu konají v Ostravě. Na MINT Market mohou lidé přijít mezi 10. a 18. hodinou do Trojhalí Karolína.
Další podrobnosti o trzích najdete na webu mintmarket.cz.

Zaniklé rukodělné technologie
A naopak jak se lidé odívali v pravěku, se můžete více dozvědět v Centru tradičních technologií v Příboře. Pořad přibližující archaické zaniklé rukodělné technologie je tam na programu v sobotu mezi 9. a 16. hodinou.

C. K. vojenský den
Na zámku v Kuníně se v neděli koná vernisáž výstavy v rámci dne rakouské císařské a královské armády. Pořádá ji Muzeum Novojičínska ve spolupráci se Slezským zemským muzeem a Zemským archivem v Opavě. Začíná ve 13 hodin za účasti historických vojenských pluků.

Koncert klimkovického sboru
A v neděli můžete také zajít na tradiční jarní koncert Pěveckého sboru Klimkovice a jeho hostů. Bude v klimkovickém Kostelu Nejsvětější Trojice od 16 hodin.

Spustit audio