Ostrava-Poruba buduje další podzemní kontejnery na odpad

29. září 2018 20:54

Ostravská městská část Poruba pokračuje ve výstavbě podzemních kontejnerů, s jejich budováním začal obvod před dvěma lety. Ještě letos by měly být v Bulharské ulici. Práce už tam začaly, řekl ČTK mluvčí radnice Martin Otipka.

Podzemní kontejnery budou v Bulharské ulici na čtyřech místech, náklady na každou lokalitu jsou zhruba milion korun, celkem tak obvod přijdou na čtyři miliony korun. Do podzemních zásobníků budou lidé moci vhazovat nejen směsný odpad, ale také papír, plast a sklo. Vše by mělo být dokončeno v listopadu.

Podzemní kontejnery se v Porubě začaly stavět nejdříve na náměstí Antonie Bejdové, poté na sedmi dalších místech Poruby. „Lokality působí upraveně a reprezentativně. Díky tomu, že podzemní kontejnery mají větší kapacitu než předchozí popelnice, dochází i k řešení problémů s nelegálním skládkováním a v neposlední řadě i ke zvýšení zájmu o třídění odpadu,“ uvedl Otipka.

Obvod podle něj zatím problém zaznamenal pouze u bývalého kina Dukla. Ukázalo se totiž, že kapacita kontejnerů je tam nedostačující. Obvod tam chce proto ještě na podzim přidat další dvě nádoby na směsný odpad.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související