Otevřené dveře u meteorologů, velikonoční trhy, pohádky... Vyberte si z našich tipů

24. březen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Velikonoční trhy v Opavě
Od pátku do neděle ožije opavské Horní náměstí velikonočními trhy. Tradiční jarmark nabídne stánky s lokálními výrobky a pochutinami, na své si přijdou milovníci folkloru a těšit se můžete třeba na páteční koncert písničkářky Lucie Redlové. Začíná v 16 hodin. V sobotu pak v prostorách Slezanky můžete malovat kraslice, uplést pomlázku nebo si vyrobit malou Mařenku či osení. Vystoupí žáci Základní umělecké školy Opava, děti potěší divadlo Z pohádky do pohádky. Sobotní program zakončí koncert Tomáše Kočka a Orchestru, Smrtnou neděli zpestří odpoledne vynášení Mařeny k řece Opavě.

Hrůza v Krnově a Monkey Business ve Stounu
Kofola Music Club Krnov hostí koncert Michala Hrůzy s kapelou. Začíná v pátek ve 20 hodin. Hudební klub Stoun ve Frýdku-Místku zve na koncert kapely Monkey Business. Začíná ve 21 hodin.

Posedlí Dakarem v Pokladu
Posedlí Dakarem, to je název zábavné talk show, na které baví Martin Macík s posádkou fanoušky českého motosportu po celé republice. V ostravském Domu kultury Poklad začíná v pátek v 19 hodin. K vidění budou i výjimečné záběry z Rallye Dakar 2023.

Improvázky z Loutek
Ostravské Divadlo loutek zve v pátek od 18:30 na Improvázky z Loutek. Jde o představení improvizační skupiny loutkářů a hudebníků.

Osm hvězd Aljašky
Muzeum ve Frenštátě pod Radhoštěm zve na výstavu nazvanou Osm hvězd Aljašky. Prezentuje fotografie příborské rodačky Evy Kršňákové z jejího pobytu na Aljašce v roce 2019. Výstava je k vidění do 14. května.

Sobota o počasí a u vody

V sobotu můžete zažít Den otevřených dveří v Českém hydrometeorologickém ústavu v Ostravě. Pozvánka platí nejen pro skalní fanoušky meteorologie, hydrologie a kvality ovzduší, ale atraktivní program v duchu hesla „Poznej oblaky“ je připraven i pro rodiny s dětmi. Začíná se v 9 hodin.

Čtěte také

Den otevřených dveří je i na přehradách Slezská Harta, Kružberk a Šance, které vodohospodáři zpřístupní veřejnosti u příležitosti Světového dne vody. Vodní díla můžete navštívit od 9 do 15 hodin. Povodí Odry zpřístupní i vodohospodářský dispečink a laboratoře ve Varenské ulici v Ostravě.

Dům kultury Akord v Ostravě zve v 15 hodin na rodinné představení jediného českého břichomluvce s názvem Matýsek a jeho kamarádi v Ostravě.

Břichomluvec Zdeněk Polách s Matýskem

Papír show Ostrava
Klub papírových modelářů Ostravan zve na Papír show Ostrava 2023. 17. ročník mezinárodní soutěže a výstavy papírových modelů představí díla modelářů z Česka, Slovenska i Polska. Součástí akce je venkovní expozice vozidel včetně Lopraisovy tatrovky nebo hasičských speciálů. Akce se koná v prostorách Základní školy B. Dvorského v Ostravě-Bělském lese od 9 hodin.

Čtěte také

Jarní výstava zahrádkářů
Zahrádkáři z Ostravy-Krásného Pole pořádají Jarní výstavu. Můžete taky nakoupit drobné dárky a velikonoční výzdobu, vše vyrobené členy svazu. Výstava je přístupná v sobotu od 10 do 16 hodin v Domě zahrádkářů v Družební ulici.

Na stojáka v Bruntále
Stand up comedy show Na stojáka si můžete užít v sobotu v Bruntále, ve Společenském domě startuje v 19 hodin.

Terje Vigen v doprovodu Jana Žambocha
Filmové kluby ve Frýdlantě nad Ostravicí, Frýdku-Místku a Kopřivnici chystají projekci švédského němého filmu Terje Vigen z roku 1917, natočeného podle básně Henrika Ibsena. Promítání doprovodí autorskou živou hudbou vsetínský hudebník Jan Žamboch. Projekce odstartuje dnes v Kulturním centru ve Frýdlantě, v pondělí promítá frýdecko-místecké kino Vlast a sérii zakončí v úterý 28. března Kopřivnice.

Včelí medvídci, dětský maškarní, O pračlovíčkovi...

Na hudební pohádku Divadla Věž s názvem Včelí medvídci zpívají pozveme především děti do ostravského K-Tria. Nedělní představení o Brumdovi a Čmeldovi začíná v 10 hodin.

Kulturní dům Žofinka v Orlové zve na Dětský maškarní ples. Show s kouzelnicí Radanou začíná ve 14 hodin.

Nová scéna Vlast ve Frýdku-Místku vás pozve do pravěku. Divadlo Tramtárie se představí s hrou O pračlovíčkovi. Hraje se od 15 hodin.

Spustit audio