Potravinová a histaminová alergie a intolerance. Téma pro nutriční terapeutku
Už se vám někdy stalo, že jste po jídle měli problémy se zažíváním, začala vám téct rýma, pociťovali jste svědivost na sliznicích nebo jste dokonce otekli? Pak může jít o potravinovou a histaminovou alergii a intoleranci.
Vedoucí nutriční terapeutky Martiny Siwkové z Fakultní nemocnice Ostrava jsme se zeptali na detaily i na to, jak se dá v praxi náš jídelníček upravit tak, abychom se podobným nežádoucím reakcím vyhnuli.
Související
-
Pylová alergie: Kromě rukou je třeba umýt i obličej a vlasy, říká lékařka
Kromě krás přírody zaznamenávají na jaře alergici zvýšené množství pylových alergenů v ovzduší. Co mohou alergici dělat, jsme se ptali lékařky Olgy Škopkové.
-
Lékárna: Dopady poruch příjmu potravy na imunitní systém
Výživová poradkyně, nutriční terapeutka Karla Sedláčková z Fakultní nemocnice Ostrava hovoří o dopadech poruch příjmů potravy a nevyvážených diet na náš imunitní systém.
-
Které organizmy v našem těle jsou obvyklé a normální, a kterých je třeba se zbavovat?
Paraziti se v současné době nestávají tím hlavním problémem, který máme. Spíš naopak. Náš obranný systém je najednou jako kdyby bez práce. A tak nastupují alergie.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.