Rozhlasový duel: kandidáti postupující do 2. kola v Opavě

15. říjen 2012

Žádný z kandidátů do Senátu v doplňovacích volbách nezískal nadpoloviční většinu hlasů potřebnou pro zvolení už v prvním kole. Ve třech volebních obvodech Moravskoslezského kraje se tak o nových senátorech rozhodne až ve druhém kole.

Všechny tři dvojice čeká ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava duel. První odvysíláme dnes v 17:30. Ke společnému stolu usednou postupující kandidáti z opavského volebního obvodu 68 – Vladimír Plaček (ČSSD) a Václav Vlček (ODS).

Ředitel Ústavu sociální péče pro tělesně postižené v Hrabyni Vladimír Plaček získal v prvním kole 30,43 procenta hlasů, dosavadní senátor Václav Vlček 20,23 procenta. Celkem se v Opavě se o senátorská křesla ucházelo celkem šest kandidátů.

Vizitky jednotlivých kandidátů najdete zde

V úterý 16. října v 17:30 k dalšímu duelu ve studiu usednou dva nejlepší kandidáti ostravského volebního obvodu 71 Leopold Sulovský (hnutí Ostravak) a Karel Sibinský (ČSSD), ve středu 17. října sérii zakončí rozhlasový duel uchazečů o senátorské křeslo v karvinském volebním obvodu 74 Petra Víchy (ČSSD) a Milady Halíkové (KSČM).

autor: tif
Spustit audio