S Šárkou Seibertovou o míchání nápojů na silvestrovskou oslavu
Zaměříme se na silvestrovskou oslavu, při které obvykle konzumujeme více alkoholických nápojů a také je často kombinujeme.
Šárka Seibertová, která byla naším dopoledním hostem, je expertkou na míchání nápojů. Stojí totiž často za barmanským pultem a své dovednosti dále předává i jako pedagožka.
Ptali jsme se jí na detaily i na to, jak si doma umíchat chutný silvestrovský koktejl nebo na to, čím by ona sama pohostila třeba řidiče, který alkohol pít nemůže.
Související
-
Připravte si silvestrovský koktejl Cosmopolitan jako ženy ze Sexu ve městě
Recept na koktejl zvaný Cosmopolitan nám prozradil známý barman z vyhlášeného koktejlového Bugsys’s baru v Praze Honza Braniš.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.