Skateboardisté ve Frýdku-Místku mají po letech pořádné zázemí. Čekali na něho skoro deset let

19. únor 2020

V sousedství železniční trati ve Frýdku-Místku našli nové zázemí skateboardisté. Město tam vybudovalo moderní betonový areál. Nahradil nevyhovující plechové překážky, které dříve mladí lidé využívali. Areál má parametry i na pořádání profesionálních závodů a už letos by se tam rádi zapojili do série Českého skateboardového poháru.

Věděli jste, že skateboardisté ve Frýdku-Místku mají svůj zastřešený bazén? Jezdí v něm samozřejmě na prkně a v novém areálu mají k dispozici další překážky, jako schody, zábradlí, zídky či různě dlouhé sjezdy. Najít dobře dostupnou lokalitu, kde by mladí sportovci nikoho nerušili, přitom trvalo několik let.

Nový skatepark ve Frýdku-Místku

„Trvalo to osm až devět let a hledalo se strašně moc míst. Bylo strašně moc jednání, bojovali jsme s peticemi. Nakonec se vybojoval tento prostor, za což jsme moc rádi. Je ideální, nemá tady koho rušit, vedle je hala Polárka, za ní Frýda a tady atletický stadion. Je to tady takové centrum sportu,“ říká Oldřich Šrubař, zástupce komunity skateboardistů ve Frýdku-Místku, který na přípravách areálu s městem spolupracoval.

Skatepark je otevřený celoročně, i když přes zimu je provozní doba trochu zkrácená. Do konce únoru funguje od osmi do šestnácti hodin. Více uslyšíte v naší reportáži.

Nový skatepark ve Frýdku-Místku
autor: iha
Spustit audio

Související