Slezské divadlo uvede operu Bedřicha smetany Prodaná nevěsta

15. říjen 2018 12:44

Slezské divadlo v Opavě uvede operu Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta. První premiéru v nové sezoně soubor věnuje oslavám založení republiky. Operu napsanou na libreto Karla Sabiny uvádí divadlo v původní verzi, která měla premiéru 30. října 1866.

Poprvé divadlo příběh vesnického dohazovače Kecala, koktavého a nedospělého Vaška, citové a energické Mařenky a chytrého Jeníka, uvede 21. října. „Opera z reálného vesnického prostředí s bohatou melodikou a instrumentací překonala i německé komické opery. Smetana obdařil brilantní melodikou jednotlivé postavy i situace," řekla režisérka představení Jana Andělová Pletichová.

Prodanou nevěstu připravuje inscenační tým ve složení – dirigenti Vojtěch Spurný, Josef Štefan, režisér Lubor Cukr, který je také spolu s Ondřejem Bartošem autorem scény. Kostýmy navrhl Josef Jelínek, choreografii připravil Martin Tomsa. Hlavní role interpretují Jana Sibera, Barbora Řeřichová, Juraj Nociar, Jan Ondráček, Michael Kubečka, Jiří Přibyl, Rudolf Medňanský a Vít Šantora.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související