Slovo na cestu

12. červen 2015
Slovo na cestu

Sváteční zamyšlení duchovních z moravskoslezského regionu.

Slovo na cestu byla rubrika se svátečním zamyšlením, ve kterém se střídali duchovní různých křesťanských církví z Moravskoslezského kraje. Vysílali jsme každou sobotu před polednem, později jsme vysílací čas posunuli na 09:50.

Připravovali: duchovní křesťanských církví


Historie pořadu:
Sobotní Slovo na cestu jsme začali vysílat v únoru 2008. Nešlo přitom o zcela nový pořad. Ještě v polovině 90. let se Slovo na cestu vysílalo ve všední dny ráno po půl osmé. Do programu Českého rozhlasu Ostrava se tak vrátilo po více než deseti letech.

Stávající pořad vznikl ve spolupráci s Mgr. Bohuslavem Kokotkem, pastorem českotěšínského sboru a předsedou Evangelické společnosti. Pan Bohuslav Kokotek se na přípravě pořadů stále podílí. S Českým rozhlasem Ostrava dlouhodobě spolupracuje také na Hlasu křesťanů, který vysíláme vždy poslední pátek v měsíci od 19:04 v rámci pořadu v polském jazyce Wydarzenia.

Vysílání svátečně laděné rubriky jsme ukončili k 31. 12. 2014, na začátku roku 2015 se totiž v našem rozhlasovém programu objevil křesťanský magazín Mezi nebem a zemí (sobota 09:04 - 10:00).

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka