Svatý Valentýn, masopustní veselí, plesová sezóna... Vyberte si z našich tipů

9. únor 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Novojičínský masopustní jarmark
Od 8 do 17 hodin se na Masarykově náměstí v Novém Jičíně koná tradiční Novojičínský masopustní jarmark. Čeká vás spousta zabijačkových dobrot i skvělé zábavy včetně reje masek. Sraz masek je v 9:40 a v 15:40 na nádvoří Žerotínského zámku, odkud vyrazí průvod s muzikou. Přidat se můžete s vlastnoručně vyrobenou maskou.

Koupání při svíčkách v Kravařích
Městský akvapark Kravaře zve na Valentýnské koupání při svíčkách. Pokud máte romantickou náladu, udělejte si čas od 18:30 do 20:30.

Bohemian Club v Kupe
Opavské Kupe zve na koncert kapely Bohemian Club. Akordeon, klavír, kytara, trubky či tuba, to vše v latinsko-amerických rytmech, s world jazzovým nádechem a chytlavými lidovými prvky. Akce začíná v 18:30.

Sraz cestovatelů a horobál
V Domě kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm se v pátek a v sobotu koná tradiční sraz cestovatelů. Těšit se můžete na besedy, zážitky z expedic i filmové projekce. V sobotu akce vyvrcholí horobálem.

Sobota 

Masopustní veselice ve Frýdku-Místku
Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku v sobotu ožije masopustní veselicí. Těšit se můžete na trh i vepřové hody. Akce se koná od 8 hodin.

Sv. Valentýn v zoo
Pokud chcete pro drahou polovičku originální valentýnský dárek, zajděte v sobotu do ostravské zoo. Valentýnské vstupné pro zamilovaný pár je se slevou, pouze za jednu osobu.

Ostravské karnevaly
V Ostravě můžete s dětmi zajít na karneval. Koná se v sále střediska Domu dětí a mládeže v ulici Marie Majerové od 15 hodin. Program nabízí rej masek a taneční hry. A v centru Géčko se koná taky pohádkový karneval s Míšou Růžičkovou. Písničková show s autogramiádou začíná v 16 hodin.

Čtěte také

Koncert Dechového orchestru ZUŠ Opava
V kině Mír v Opavě se dnes koná koncert Dechového orchestru Základní umělecké školy Opava. Orchestr pod vedením Patrika Benka se představí s rozmanitým programem klasické i moderní dechové hudby. Koncert začíná v 16 hodin.

Plesová sezóna...
Sbor dobrovolných hasičů Šilheřovice pořádá v místním kulturním domě Hasičský ples. Akce začíná ve 20 hodin, k tanci i poslechu hraje kapela Viktorie. Hasičský ples můžete navštívit taky v Rohově, v sále Obecního domu začíná ve 20 hodin. Hraje kapela Unico. A pozveme vás ještě do Dolního Benešova, tam v 19 hodin v kulturním domě začíná Sportovní ples. Zatančit si můžete na šlágry kapely No Stress.

Neděle

Valentinská pouť v Příboře
Na Valentinskou pouť můžete zajít do Příbora. Koná se od 9 hodin v areálu kostela sv. Valentina, mše svatá začíná v 9:30 a další program pak u místní sokolovny. Těšit se můžete na tradiční řemesla, valentýnské kolo štěstí, střelnici z luků a kuší, pouliční divadélko, dobové kapely nebo dřevěný kolotoč. Otevřen je o pouti i piaristický klášter. Centrum tradičních technologií v Příboře u příležitosti Valentinské pouti zve na jednodenní drobnou výstavu s názvem Co si lidé nosili z pouti. Představí svaté obrázky a obětiny ze sbírek Muzea Novojičínska. Výstava je přístupná je od 9 do 16 hodin.

Čtěte také

Jů a Hele v Ostravě
Dům kultury Akord v Ostravě zve na představení loutkoherecké skupiny Loudadlo s hosty Jů a Hele. Revue se jmenuje Na kouzelném paloučku a unikátní je díky černo-divadelním scénám a loutkám v nadživotní velikosti. Začíná v 10 hodin.

Ledová show v Třinci
Třinecká Werk arena hostí od 17 hodin Circus Varius na ledě. Ledová show představí všechny žánry moderního cirkusového umění. Těšit se můžete na žongléry, iluzionisty, gymnasty, akrobaty a klauny.

Spustit audio

Související