V Ostravě se otevřelo očkovací místo bez registrace

21. červenec 2021 12:20

V Ostravě se dnes otevřelo očkovací centrum proti Covidu 19, kde se lidé nemusí předem registrovat. V obchodním centru Nová Karolina bude fungovat denně od 8 do 19 hodin.

Čtěte také

Na očkování do nákupního centra přicházejí i starší lidé, třeba 77letý Rudolf Kubišta. „Jsem registrovaný u svého lékaře, ale bylo mi řečeno, že celé prázdniny vakcínu nebudou mít. Tak jsem se rozhodl přijít tady,“ vysvětluje.

Denně tu zdravotníci mohou naočkovat i více než 800 lidí. „Očkovat budou zkušení lidé, kteří jsou z očkovacího centra Černá louka. Takže nikdo se nemusí bát, bude to všechno v pořádku,“ říká Jiří Havrlant, ředitel ostravské fakultní nemocnice, která provoz očkovacího centra zajišťuje.

Kromě Ostravy i Praha a Brno

První centra bez registrace fungují už od minulého týdne v Praze. Jedno je na hlavním nádraží, druhé pak v obchodním centru Chodov. Dnes se k nim kromě Ostravy přidalo také Brno, kde v pravé poledne otevřeli očkovací místo v obchodním centru Olympia.

Podle informací ČTK zdravotníci dosud lidem podali přes 9,6 milionu dávek vakcíny proti nemoci covid-19, přičemž plné očkování má přes 4,3 milionu lidí. V České republice žije téměř 10,7 milionu lidí.

autoři: Iva Havlíčková , tif
Spustit audio

Související