V představách. Adam Uličný svůj debutový singl představil v nových úpravách

15. září 2023

Adam Uličný je ostravský zpěvák a skladatel, který má na svém kontě zajímavé úspěchy. Za svou instrumentální skladbu inspirovanou Beskydami získal několik mezinárodních ocenění.

Adama jsme mohli nedávno slyšet zpívat s orchestrem Moravskoslezská Sinfonietta a chystá určitě do budoucna další zajímavé věci.

Píseň V představách je akustickou verzí jeho debutového singlu, která vyšla letos. Její videoklip byl natočen v Divadle Jiřího Myrona. Je to písnička spíše smutná, hořká a zklamaná. Adam v ní zachytil své pocity plné zklamání a jeho fantazie líčí příběh pestře, ačkoli se odvíjí převážně v setmělých barvách.

Píseň je po textové stránce promyšlená a potěší slovními obraty, které si vybavíte i na první poslech. Na tvou kůži sedá prach z motýlích křídel, zpívá Adam Uličný.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

Video V představách s orchestrem bylo pořízeno v rámci akce Letní benefiční koncert filmové a populární hudby v Řepištích 18. června 2023. „Bylo to mé první vystoupení za doprovodu orchestru, kde jsem byl pozván jako host. Na akci jsem se připravoval více než půl roku, nejvíce času zabralo psaní notových partitur pro více než 50 členů orchestru,“ uvedl Adam Uličný.

autoři: Milan Bátor , tif
Spustit audio

Související