Aby kuchyňské náčiní ze dřeva nepopraskalo. Jak na to, ví Štefan Kanaloš
11. leden 2022
Štefan Kanaloš je ostravský řezbář a výrobce vařeček a dlabaných mís za pomocí klasických technik a nástrojů našich předků. Zkušený řemeslník poradí, z jakého dřeva dělat dlabané mísy, náčiní do kuchyně a hlavně jak docílit, aby výrobky ze dřeva nepraskaly a vydržely spoustu let.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?