Angela Merkelová vyzvala Němce, aby trávili dovolenou doma

17. březen 2013

Řecko a Itálii znáte dobře, zůstaňte letos v létě doma - Německo se také těší na hosty. Takto podle sz-online vyzvala Němce k podpoře německého cestovního ruchu kancléřka Angela Merkel.

Připomněla tradičně výbornou německou péči o turisty a cestovatele a vysokou úroveň ubytování. K návštěvě doporučila především Berlín, Severní a Baltské moře, Schwarzwald a také Sasko – konkrétně oblast Labských pískovců.

Griechenland und Italien kennen Sie gut, bleiben Sie dieses Jahr zu Hause, Deutschland freut sich auch über Gäste. So hat die Bundeskanzlerin Angela Merkel laut sz-online die Deutschen aufgerufen, den deutschen Reiseverkehr zu unterstützen. Wie sie erinnerte, Deutschland sei traditionell gastfreundlich und habe hohes Unterkunftsniveau. Sie empfahl als Reiseziele vor allem Berlin, Nord-und Ostsee, den Schwarzwald und auch Sachsen – im Besonderen das Elbsandsteingebirge.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.