Antonín Gajdoš z Velehradu žije opravdu naplno. Sám o sobě s humorem říká, že je KHÚPZ, neboli „kromě hlavy úplně zdravý“

Povídání Věry Hotařové s Antonínem Gajdošem z Velehradu.

NAPLNO s Věrou Hotařovou. To je nový cyklus rozhovorů s lidmi, kteří si dokáží užívat života i ve zralém věku. Kde berou sílu, chuť, proč to dělají a co jim to přináší? O tom debatuje Věra Hotařová se svými hosty na vlnách Českého rozhlasu Zlín každé poslední pondělí v měsíci.

Antonín Gajdoš z Velehradu je bývalý vedoucí Domova pro seniory v Buchlovicích a taky zakladatel tamního populárního pěveckého sboru Ladies BuDu. A to není vše. Je to zároveň muzikant, zpěvák, folklorista, byl i učitel a vedoucí redaktor hudební redakce Československého rozhlasu v Bratislavě.

V rozhovoru o sobě hned v úvodu s humorem říká, že je takzvaně KHÚPZ, neboli "kromě hlavy úplně zdravý." Prozradil také, že ke svým kulatinám si nadělil neobvyklý dárek – napsal knihu o svém životě, který v jeho podání působí jako jedna velká legrace.

V povídání s Věrou Hotařovou také vzpomíná na pěvecký sbor Ladies BuDu, který založil. Ten byl složen z uživatelek Domova pro seniory Buchlovice a seniorek z okolních obcí. Prezentoval se jako rockový sbor zpěvaček, které navzdory svému věku zůstaly mladé srdcem. Pod jeho vedením vydal sbor 16 hudebních nosičů, vystoupil v Senátu České republiky a zazpíval si například i s Lucií Bílou nebo italským zpěvákem Drupim. A ačkoli sbor po 17 letech zanikl, svého pokračovatele má, prozradil v rozhovoru Antonín Gajdoš.

Dodneška Antonín Gajdoš sportuje a ještě k tomu zahradničí. Poslechněte si rozhovor s Antonínem Gajdošem, který je mimo jiné i znamenitým vypravěčem. Dozvíte se v něm například i to, jaký lék doporučuje na splín.

Spustit audio

Související