Apetýt se Zlatou Holušovou ve finále příprav Colours of Ostrava

9. červenec 2014

Přípravy na mezinárodní multižánrový festival Colours of Ostrava vrcholí. Do jeho začátku zbývá pár dní.

Do Ostravy už dorazily první kamióny z Polska, které navezly součásti hlavní scény a připravuje se i areál Národní kulturní památky Dolní oblast Vítkovice, v němž se festival uskuteční. Během čtyř dnů nabídne 59 kapel ze zahraničí, 51 hudebních uskupení z České republiky i Slovenska.

Jaké jsou letošní novinky festivalu, který se stal v rámci Česka kulturním fenoménem? Pohled do zákulisí příprav, které trvají celý rok, vám nabídne Apetýt s ředitelkou festivalu Zlatou Holušovou.

Čtěte také

Rozhovor si poslechněte v přiloženém audio souboru (viz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘ hned pod titulkem). Tento i další díly pořadu pak najdete v iRadiu.

autor: dam
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.