Barbora Kvapilová

redaktorka publicistiky

Co dělám v rozhlase: V Českém rozhlase pracuji jako redaktorka publicistiky. Hledám zajímavé lidi a místa a s mikrofonem cestuji po celém regionu. Snažím se dostat i tam, kam se posluchači běžně nedostanou, a upozornit je na pozoruhodná místa v jejich okolí. A nebojím se kvůli tomu vlézt třeba do klece ke gepardovi. 

Před rozhlasem: Vystudovnou mám andragogiku a personální řízení na Karlově Univerzitě. Pracovala jsem v Krátkém filmu i v Pražské informační službě. Hezké vzpomínky mám na krásných 12 let v kladenském Divadle Lampion, kde jsem si zahrála Sněhurku, Popelku i Míčka Flíčka. Potom mne okouzlil svět rádia. Na komerčních stanicích jsem si vyzkoušela práci zprávařky i reportérky. 

Co mě baví: Moje práce je můj splněný sen. Jezdím ve všední dny na výlety a prolézám místa, která bývají označená cedulkou "Nevstupovat!" Cestování je totiž mojí velkou vášní. Nenechám si ujít žádnou příležitost vyšplhat se na kopec, rozhlednu či kostelní věž. Po Praze se ve volném čase pohybuji zásadně pěšky. Baví mne prohlížet si naši metropoli očima turistů a obdivovat nádheru, kterou obyvatelé Prahy už ani nevnímají. Miluju večery v divadle a je mi jedno, jestli je to opera, pantomima, činohra nebo nový cirkus. Mám ráda tu zvláštně slavnostní atmosféru před představením i vůni zákulisí. Mojí tajnou vášní zůstalo ale loutkové divadlo.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové