Beskydské traily. Vychutnají si je zkušení bikeři, ale zvládnou je i rodiny s dětmi

11. listopad 2015

Vedou mezi stromy, klopenými zatáčkami a místy svižně z kopce. Stezky vysypané bílými kamínky nesou název Beskydské traily.

Na Horečkách mezi Trojanovicemi a Frenštátem pod Radhoštěm je území jako stvořené pro cyklistický adrenalin. Takzvané Beskydské traily ovšem ocení nejen zkušení bikeři, ale své si mohou užít taky rodiny s dětmi. Pilotní tříkilometrová trasa navíc čeká na rozšíření. Do beskydských kopců vás v budoucnu naláká až patnáct kilometrů zážitkové jízdy.

„Tahle lokalita vždycky byla zaslíbená sportovcům a my jsme si řekli, že terén Horeček je úplně unikátní a ideální na vybudování takzvaných Beskydských trailů – to jsou jednosměrné cyklotrasy v lese, úzké, pro jedno kolo. Ty nejznámější jsou v Rychlebských horách. A my jsme se právě s Rychlebáky spojili, aby nám pomohli vybudovat pilotní trasu,“ popisuje uprostřed bukového lesa Marian Žárský z frenštátského městského kulturního střediska.

„Máme v plánu rozšířit traily spíše mainstreamových tras, ne takových těch pro deset procent lidí, kteří si chtějí užít adrenalin, ale spíše tak pro ty rodiny, aby se projely lesem. Měly by projíždět kolem Velkého Javorníka, Malého Javorníka a Kyčery, celkově by to mělo být patnáct kilometrů střídání cest budovaných v lese a cest stávajících,“ nastiňuje plány do budoucna starosta Trojanovic Jiří Novotný.

Další zajímavosti z Horeček uslyšíte v záznamu magazínu Křížem krajem – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

Beskydské traily na Horečkách
Spustit audio