BlueSonety na albu MonomooN věnovaly písničku Pořád Davidu Stypkovi

27. leden 2023

Komu se nezaryl do srdce nebo alespoň do uší David Stypka! Tento jedinečný muzikant, zpěvák a skladatel má své věnování také na novém albu kapely BlueSonety s názvem MonomooN.

Písnička na slova Jana Skácela se jmenuje Pořád a je věnována právě Davidu Stypkovi. Zpívá jí Radek Melša s Markétou Komarovou a její text opravdu o nebeské labuti ubité lahvemi od piva opravdu konvenuje s vizionářskými texty frýdecko-místeckého fenoménu Stypky. Píseň má i strhující výstavbu, která je typická pro většinu Stypkových písní. Hebké klavírní linky střídají dramatické momenty, které jdou po tepu básně Jana Skácela.

V Hudebním přístavu posloucháme nové album kapely BlueSonety, nahrávky, kterou osobně řadím k posluchačsky nejpříjemnějším záležitostem současnosti. Určitě toto album MonomooN při objevování nové zajímavé hudby nevynechejte. Jsem přesvědčen, že nebudete litovat.

Tady je slíbená píseň Pořád věnovaná Davidu Stypkovi od kapely Bluesonety. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.