Bramborový placek plněný kuřecím masem a nivovou omáčkou

Bramborové placky patří mezi oblíbená jídla většiny z nás. Dají se připravit na spoustu způsobů jak naslano, tak nasladko. Pro magazín Dobrůtky jsme v ostravské Restauraci Čarodějky dostali recept, ve kterém vedle brambor nechybí ani maso a pikantní aromatická omáčka.


Bramborový placek plněný kuřecím masem a nivovou omáčkou

Suroviny:
- brambory
- mouka
- 2 vejce
- 150 g kuřecího masa
- 150 g nivy
- 2 dcl smetany
- majoránka
- česnek
- pepř
- sůl
- olej

Postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle – na jednu porci tři až čtyři vetší brambory. V míse smícháme brambory se dvěma celými vejci, třemi lžičkami hladké mouky, lisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Na další pánvi zprudka osmahneme malé kousky kuřecího masa – nesolíme jej! Když je maso opečené, slijeme tuk a k masu přidáme smetanu a také nastrouhanou nivu. Vše společně dobře protřeme. Osmažený placek necháme na ubrousku okapat. Přendáme jej na talíř, přelijeme nivovou omáčkou s kuřecím masem a dozdobíme měsíčky rajčete.

autor: čan

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.