Brněnská Kometa si z Třince veze cennou výhru. Finálovou sérii vyrovnala na 1:1

15. duben 2018 19:25
Zprávy , Zprávy

Hokejisté Třince nenavázali na sobotní jednoznačné vítězství v prvním utkání extraligového finále a podlehli Kometě Brno na svém ledě 2:3. Rozhodující branku vstřelil ve třetí třetině Martin Zaťovič. Série pokračuje ve středu v Brně.

Třinec vypadal na začátku utkání o něco živěji, ale vinou smolné teče od sedmé minuty prohrával. Brněnšký Hruška napálil od levého mantinelu puk na branku a od hokejky jednoho z bránicích hráčů se kotouč odrazil přesně mezi Hrubcovy betony. Domácí mohli po necelých třech minutách vyrovnat, ale Cienciala z dobré pozice mezi kruhy minul.

Ve čtvrté minutě vedli hosté už o dvě branky, když přidal svůj druhý gól v zápase Jan Hruška. Brněnský útočník usměrnil do sítě nahození Jakuba Krejčíka. Třinci pak dal v 36. minutě naději kontaktním gólem Jiří Polanský, který doklepával puk do odkryté klece po Krajíčkově pěkném průniku zakončeném přesnou přihrávkou. Hned vzápětí to mohlo být 2:2, ale Jakub Matyáš v dobré pozici střílel vedle.

Třinec nastřílel Kometě pět gólů a ovládl první finálový zápas hokejové extraligy

Třinečtí hokejisté se radují z branky proti brněnské Kometě

Třinečtí Oceláři na domácím ledě porazili Kometu Brno jednoznačně 5:1 a ve finálové sérii hokejové extraligy vedou 1:0 na zápasy. Dvě branky Třince vstřelil útočník Jakub Petružálek.

Před druhou přestávkou mělo utkání pořádný spát a šance přibývaly na obou stranách. Nejdřív domácí uzamkli Kometu v jejím pásmu při přesilovce, ale Čiliaka nepřekonali, a tak mohli udeřit hosté, jenže Zohornův samostatný únik brankou neskončil. Pak se ještě musel na druhé straně činit Čiliak, když ho málem překonal jeden z vlastních spoluhráčů.

 

Hned po třiceti vteřinách poslední části veda Kometa zase o dva góly zásluhou Martina Zaťoviče, který se přesně trefil po buly v útočném pásmu. Třinec se pak tlačil za kontaktním gólem a dočkal se ho v přesilovce necelé čtyři minuty před koncem, kdy přidal svůj druhý gól Jiří Polanský. Několik vteřin před koncem mohl ještě vyrovnat Ondřej Kovařčík, ale ve velké šanci netrefil odkrytou část branky, a tak Třinec nakonec podlehl Kometě ve druhém finálovém utkání 2:3.

 

Finále play off hokejové extraligy – 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Polanský (Krajíček, Svačina), 57. Polanský (Cienciala, Krajíček) - 7. J. Hruška (Krejčík, Gulaši), 24. J. Hruška (Krejčík, M. Erat), 41. Zaťovič (P. Holík). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Chmielewski 5 min. a do konce utkání - Gulaši 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

autor: tat
Spustit audio