Centrální ostravský obvod trvá na prodeji sochy Věry Špinarové. Stále ale nemá ale souhlas autora

20. květen 2019 06:20

Socha Věry Špinarové v centru Ostravy dál zůstává na svém místě. Radní centrálního městského obvodu sice v dubnu rozhodli o prodeji plastiky, potřebují ale souhlas autora.

„Preferujeme prodej prostřednictvím aukční síně, bohužel jarní sezona končí. Předpokládáme, že se zařadíme do nějaké aukční síně v podzimní sezoně,“ říká radní Lukáš Jansa (Piráti) s tím, že jednání dál probíhají.

Ať už ale jsou plány obvodu jakékoliv, bez souhlasu autora Davida Moješčíka se neobejde. Ten tvrdí, že dohoda je zatím daleko.

„Čekám na nějakou licenční dohodu nebo smlouvu. Ale smlouva, tak jak byla napsaná, se nedá podepsat. Je nejasná, nepřesná, baví se o převodu autorských práv, což je hloupost. Spojuje dvě věci dohromady, což si myslím, že je taky zavádějící,“ vysvětluje David Moješčík.

Patová situace kolem sochy trápí i syna zpěvačky Věry Špinarové Adama Pavlíka. „Mám pořád stejný názor. Sochu bych někomu odprodal, hlavně ať zmizí z veřejného prostranství. Pokud to pan Moješčík nepodepíše, se sochou se nemůže nijak nakládat,“ říká Adam Pavlík.

Přeje si, aby se celá věc co nejdříve vyřešila a on sám už měl klid.

autor: pdu
Spustit audio

Související