Červnové práce na zahradě, podlahy a hladkostrstí foxteriéři

13. červen 2009

V tomto vydání poradny Eduarda Hrubeše pro všechny kutily, chovatele, pěstitele, chytaře, chalupáře a vůbec všechny, kteří se neradi nudí, se dozvíte co se dělá na zahradě v červnu, jak si vytvořit keramický výrobek nebo pro kterou podlahovou krytinu se rozhodnout...

Co se na zahradě dělá v červnu a na jaké práce byste neměli zapomenout, vám řekne Soňa Jindrová...

Keramika
Chtěli byste si sami vytvořit keramický výrobek? Pro lepší představu vám povíme, jak vzniká taková jednoduchá ozdoba na stěnu. Zašli jsme do keramické dílny Domu dětí a mládeže v Mladé Boleslavi a natočili reportáž s lektorkou Danou Rychtrovou, která vede keramické kurzy.

Podlaha
Pokud stavíte nebo rekonstruujete vaše obydlí, určitě vás postup prací postaví před dilema, jakou podlahu zvolit. Výhody a nevýhody dlažby, laminátu, dřeva, koberce, linolea a dalších podlahových krytin shrne Soňa Jindrová.

Hladkosrstý foxteriér
Hladkosrstí foxteriéři bývají skvělými pomocníky myslivců. Můžeme je mít také v bytě, ale nesmíme přitom zapomínat, že potřebují dostatek pohybu, protože jsou velmi živí. Své zkušenosti s tím má Renata Schwarzová.

Dobrá rada na závěr
Víte, že při přípravě skleniček na sekt pro slavnostní přípitek, je třeba na poslední chvíli opláchnout sklo čistou vodou? Zbytky mycího saponátového prostředku by totiž mohly zničit bubliny a vaši hosté by se mohli divit, jaké šumivé bez bublinek to vlastně podáváte.

Spustit audio