Český rozhlas Ostrava bude živě přenášet Hradozámeckou noc

25. srpen 2015

Přímý přenos z letošní Hradozámecké noci v Hradci nad Moravicí chystá Český rozhlas Ostrava na své nové hradecké vysílací frekvenci 91,9 MHz. Hradozámecká noc přinese v prostorách zámku v Hradci nad Moravicí program s názvem „Pověsti hradeckého zámku“. Půjde o večerní komentované prohlídky s průvodci v kostýmech, bohatým programem a hudebním doprovodem.

Český rozhlas Ostrava odvysílá v sobotu 29. srpna dvouhodinový přímý přenos od 18 hodin. „Spolu s Ivou Piskalovou zprostředkujeme posluchačům dění v zámeckých komnatách i v okolí zámku. Společně s kastelánem zámku Radomírem Přibylou se vydáme i po stopách zámeckých pověstí,“ uvedl k přenosu vedoucí programu ČRo Ostrava Richard Piskala.

Vysílání na nové frekvenci 91,9 MHz mohou naladit posluchači Českého rozhlasu Ostrava v Hradci nad Moravicí a v blízkém okolí. Záznam přenosu z Hradozámecké noci v Hradci nad Moravicí si pak budou moci poslechnout všichni zájemci na internetových stránkách Českého rozhlasu Ostrava.

Nová frekvence 91,9 MHz pro obyvatele Hradce nad Moravicí a okolí byla spuštěna 1. srpna. Pro svou polohu v dolině na úpatí Oderských vrchů byl příjem vysílání Českého rozhlasu Ostrava v Hradci nad Moravicí a okolí ztížen. Iniciativa pro zlepšení příjmu vysílání regionálního veřejnoprávního rozhlasu vzešla přímo od místních obyvatel. Vysílač je umístěn na hoře Kalvárie jižně od města.

„Českému rozhlasu Ostrava v poslední době výrazně vzrostl počet posluchačů. Těší nás proto, že lidem v Hradci nad Moravicí a okolí budeme moci nabídnout komfortnější poslech této regionální stanice. Zároveň jde o historickou událost, protože je to první nový vysílač - kmitočet, který spouštíme po zhruba pěti letech,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger.

Český rozhlas Ostrava lze naladit na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM * Hradec nad Moravicí 91,9 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio