Chceme, aby Muž roku nebyl jen věšák na oblek. Aby to byl taky gentleman a měl své charisma

26. červen 2019

Dnes jsme přivítali v Českém rozhlase Hradec Králové opravdu vzácnou návštěvu, za kterou jsme moc rádi. Moc jsme se na ni těšili. Je to jednak ředitel soutěže Muž roku David Novotný. A je tu s námi také zpěvačka Anička Julie Slováčková.

Další ročník soutěže Muž roku se blíží, Davide, a tak nám chlapům trošku s tou mužskou krásou Anička pomůže. Jak tedy letošní ročník vypadá?
V letošním roce už je 12 finalistů vybraných, dokonce dnes přijedou do Hradce Králové, kde budou dávat plazmu a krev. A budou tam i známé tváře, právě Anička Slováčková, nebo Aneta Vignerová a Pepa Vágner. Takže to je takové příjemné dopoledne. Proto jsme tady dnes v Hradci oba dva.

David Novotný a Anna Julie Slováčková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Aničko, co ty a Hradec Králové?
Musím říct, že mám Hradec Králové strašně ráda už jen kvůli tomu, že tady máme chalupu v Českém ráji, vlastně kousek odtud. Hradec byl takové nejbližší centrum, kam jsme vždy jezdili kromě Boleslavi. Hradec mám hrozně ráda, ráda tady vystupuji. Mám tady organizaci Dobrotety, se kterými úzce spolupracuji.

Čeští muži vozí ze světových soutěží spoustu cen, vždy Češi uspějí. Jsme moc rádi, že máme hezké kluky.
David Novotný a Anna Julie Slováčková, soutěž Muž roku

Dobrotety jsou ty, co pletou miminkám čepičky?
Ano, je to tak. Ony dávají dříve narozeným dětem dečky a všechny potřeby, které rodina v ten moment potřebuje. S nimi mám spoustu koncertů. Také jsme navštívili Hradec Králové s Film Music Tour a navštívíme ho i na podzim 28. listopadu. A musím říct, že se mi tady strašně líbí, je to nádherné město.

Finalisté soutěže Muž roku spolu se známými osobnostmi darovali v Hradci Králové plazmu a krev

Davide, jak dlouho vy už také pomáháte, protože charitativních akcí, které pořádáte, je strašně moc. Není to jen Muž roku, ale také Den dobrých skutků nebo Nej sestřička.
Vánoční koncerty, Večer pro dobrou věc. Vlastně máme na kontě už přibližně 700 kulturních a společenských, hlavně charitativních akcí. A díky tomu jsme vybrali už spoustu peněz a podpořili jsme stacionáře, ústavy a dětské domovy v Královéhradeckém kraji.

Chcete se seznámit s Mužem roku 2015 Jakubem Krausem?

Muž roku 2015 Jakub Kraus v Radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové

Pak jste mohli přijít v pátek 30. října 2015 v 10:00 hodin do Radiokavárny Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici. S moderátorkou Lucií Peterkovou si Muž roku 2015 Jakub Kraus a organizátor této akce David Novotný připomněli letošní ročník a představili zahraniční cesty, na kterých nás bude Muž roku v letošním a příští roce reprezentovat.

Kolikátý ročník Muže roku vlastně už letos bude?
Letos to je takové slavnostní, pořádáme jubilejní 20. ročník. Takže to bude ve velkém stylu, doufám. Bude tam spousta známých českých osobností, vystupovat bude například Dan Hůlka, bude tam Kateřina Brožová, Ilona Csáková, Dalibor Janda, Naďa Urbánková a řada dalších.

Tak mne napadlo, kolik vlastně letos bude onomu prvnímu muži roku let?
David Novotný: Už to bude k 50, protože když vyhrál Jiří Vácha z Hradce Králové prvního Muže roku, tak mu bylo nějakých 28 plus 20. Takže to už bude k 50. Ale oni opravdu vypadají čím dál lépe.
Anna Slováčková: Protože muži zrají, to je všeobecně známý fakt. Jako víno.

Finalisté soutěže Muž roku spolu se známými osobnostmi darovali v Hradci Králové plazmu a krev

Jak vypadá letošní finálová dvanáctka? Anička byla u toho, když se vybírala.
Musím říct, že vypadá výborně. Já už mám dva nasmlouvané, že si mě vezmou třeba za pár let. Třeba i jen na dovolenou. (smích)

Davide, 23. srpna bude v Náchodě finálový večer.
Tak, 23. srpna bude v Náchodě finále a 24. srpna bude Den dobrých skutků, kde zase podpoříme stacionář Cesta v Náchodě nebo ústavy nebo domov na Třešňovce v České Skalici a také podpoříme Martina Zacha. Což je jeden z Mužů roku, samozřejmě.

Finalisté soutěže Muž roku spolu se známými osobnostmi darovali v Hradci Králové plazmu a krev

Aničko chystáš také novou muziku, nové písničky?
Ano. Do konce roku chystáme tři nové singly a tři videoklipy. Snad do konce září první z nich vyjde a bude to anglická věc. My zpíváme hlavně české písničky a hrajeme české playlisty, ale tady to je taková sexy plouživá věc. Tak si říkám, že na onoho Muže roku 23. srpna úplně zapadne, až ji tam budu zpívat. A ještě budeme hrát 10. srpna na pouti v Náchodě a 25. srpna v Malé Skalici.

Ty jsi dcera slavných rodičů, Dády Patrasové a Felixe Slováčka. Takže asi nešlo utéct od muziky, ne?
Myslím, že asi nešlo. Já jsem původně chtěla studovat grafiku, chtěla jsem kreslit, protože jsem vnitřně hrozný introvert, ačkoliv tak nepůsobím. Takže se u toho malování vždy odreaguji a uklidním. A vystupování na pódiu pro mě během první pár let, od nějakých 15, bylo úplně za trest. Byla jsem hrozný trémista. Stále někdy trému opravdu velkou mám. Zničehonic to přijde. Ale nešlo tomu utéct. Láska k hudbě byla ve mně a v bratrovi probouzena od narození.

Finalisté soutěže Muž roku spolu se známými osobnostmi darovali v Hradci Králové plazmu a krev

Od malička.
A nevyhneš se tomu. Protože pořád doma něco troubí, někdo zpívá, někdo hraje na klavír. Takže to stále v sobě máš. Opravdu celá moje rodina byla hudební, ať už děda, babička, prostě všichni na něco hráli. A já jsem strašně ráda, že v jejich šlépějích mohu jít také.

Zajímá mne i tvé herectví, protože ty hraješ v seriálu Ordinace sestřičku.
Ano, sestřičku Radku. Je to taková zlá, zákeřná postava. Ale já mohu divákům, kteří se na Ordinaci dívají, slíbit, že to tak určitě nebude do budoucna. Trošičku tam dostane přes zadek.

Finalisté soutěže Muž roku spolu se známými osobnostmi darovali v Hradci Králové plazmu a krev

A už někdy snad ve třech letech jsi prý namluvila Krtečka.
Ano, to je pravda. (smích) Všichni si myslí, že to je z těch pohádek, co vidíte v televizi. Ale to není pravda. Chtěla bych všechny vyvést z omylu. Je to namluvených několik CD. Audionahrávky pohádky Krteček, kde já ztvárňuji krtečka a Marek Eben jako vypravěč celou pohádku vypráví. A máme tam spolu i písničky. Jsou to spíš dialogy a monology vložené do toho jeho vyprávění. Strašně ráda na to vzpomínám. Protože to za prvé byla vůbec moje první zkušenost s herectvím, s nahráváním ve studiu. V těch třech letech si to dítě ani neuvědomuje, ale hrozně ráda vzpomínám na Zdeňka Milera, které byl opravdu pro mě jako takový dědeček, hodný člověk a vždy milý. Ukazoval mi krtečka. Bylo to opravdu krásné, z těch tří let mám tu vzpomínku úplně živou.

Aničko, co se ti na mužích líbí, co ti na nich imponuje?
Já nejvíc dám na charisma, a když je ten člověk vtipný. Potřebuji, aby měl člověk smysl pro humor, protože já jsem hrozné trdlo, já si prostě furt ze všeho dělám srandu. Takže abychom byli oba vtipní. Nějaký vzhled řeším až potom. Tak samozřejmě,, že se ti ten člověk musí líbit, aby tam byla nějaká chemie. Ale když srovnám moje bývalé partnery, to je hrozné to takhle říct, tak každý byl úplně jiný. Jeden byl odtamtud, druhý odjinud. Jeden byl blonďák, druhý černovlasý.

Finalisté soutěže Muž roku spolu se známými osobnostmi darovali v Hradci Králové plazmu a krev

Ale těch 12 finalistů tedy stojí za to.
Anna Slováčková: Stoprocentně.
David Novotný: Já doufám, že ano. A hlavně chci, aby muž roku nebyl jen věšák na oblek. Ale aby měl opravdu charisma, aby byl gentleman a uměl třeba i nějaké jazyky. Protože ti kluci, kteří vyhrají soutěž Muž roku, poletí reprezentovat Českou republiku na mezinárodní soutěže na Mister Global, Mister Universe, Mister International.

Muž roku je jedinečná soutěž, kde se vyhlašuje nejkrásnější muž.

A českým klukům se ve světě daří!
David Novotný: Kluci mají spoustu cen, vždy Češi uspějí. Jsem rád, že máme hezké kluky.
Anna Slováčková: Já bych k tomu chtěla říct, že k tvrzení, že Česká republika má nejkrásnější ženy, by mělo být ještě přidáno, že máme nejkrásnější chlapy. Protože to nejsou jen ženy, máme opravdu krásné chlapy.

Takže Muž roku 23. srpna opět na tradičním místě v náchodském Beránku.
Přesně tak, 23. srpna od 20 hodin a 24. srpna od 18 hodin Den dobrých skutků, velký charitativní koncert.

Jakub Schmidt, David Novotný a Anna Julie Slováčková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Ať se to vše povede. Děkuji moc za návštěvu, ať se vám daří. Naším hostem byl David Novotný, ředitel soutěže Muž roku a zpěvačka Anna Julie Slováčková.
Děkujeme moc. Díky, krásný den. Na shledanou.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související