Chceme propojovat víno se zážitky, plánují vítězové vinařství roku REISTEN z Pavlova

6. duben 2022

Vítězem dvanáctého ročníku soutěže vinařství roku 2021 se stalo vinařství REISTEN. Proto jsme vyrazili s Apetýtem právě do Pavlova. Hosty speciálního vysílání z Pavlova byli šéfkuchař Marcel Ihnačák, enolog Zdeněk Musil, Ondřej Stejskal a Roman Frič. 

„Cítím obrovskou hrdost. Když už sedíte u sklenky vína a popíjíte, tak máte pocit, že je to jednoduché, je za tím ale spousta práce a námahy. Pro mě je to ocenění těch lidí. Ve vínech je srdce a duše lidí, kteří se na tom všem podílí. Když nás vyhlásili, tak to bylo opravdu překvapení,“ říká Roman Frič.

„Vinařství se věnujeme, jak nejvíc můžeme a ocenění si moc vážíme,“ doplňuje Ondřej Stejskal, který zodpovídá za péči o vinohrady a technologii zpracování vína. „Je to motivace, ale hlavně velký závazek.“

Do Pavlova v srdci Pálavy chtějí přilákat co nejvíc lidí. „Nechceme tu mít druhý Karlův most, aby sem chodili jen turisti a ochutnávali vína, ale hlavním cílem pro nás je, abychom sem přilákali lidi do krajiny, aby to nebylo jen o nás, ale také o ostatních vinařích,“ nastiňuje plány Frič. „Taky chceme propojovat víno se zážitky,“ dodává.

Jaké akce plánují ve vinařství Reisten na letošní rok? Jak kombinovat jídlo s vínem? Poslechněte si záznam Apetýtu, který jsme vysílali z malebného Pavlova na břehu Novomlýnských nádrží.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související