Co na silvestra a na Nový rok? Nevíte? My ano. Vyberte si z našich tipů

30. prosinec 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Galerie Červený kostel v Hlučíně zve na výstavu Anny Hrbáčové nazvanou Krasohled. Přístupná je do 4. ledna. Grafička původem z Hlučína vystavuje malby a grafiky.

Dům umění v Opavě prezentuje až do konce ledna výstavu obrazů Rostislava Herrmanna nazvanou Dvě strany prozření. Umělec se zamýšlí nad stopami destrukce, které po sobě nechává lidská civilizace, zároveň ale vidí hledání smyslu a cíle, k němuž člověk přichází.

Šejdíři a šizuňkové, to je název výstavy v třineckém muzeu, která se věnuje historii falšování potravin. Zjistíte, že na váze, objemu či kvalitě se šidilo odjakživa a že snahy obohatit se na úkor zákazníka jsou stejně staré jako obchod s potravinami sám. Výstava je k vidění do konce února.

Do Sportovní haly ABC v Novém Jičíně směřuje sportovní pozvánka, a to na nohejbalový turnaj dvojic a trojic. Na palubovce poměří síly rekreační hráči, ale taky extraligoví a ligoví borci. Začíná se v 9 hodin.

Národní dům ve Frýdku-Místku hostí Předsilvestrovské swingování. Hudební večer s legendární kapelou Akuma začíná v 19 hodin.

Sobota

Městský akvapark Kravaře zve na Silvestrovské zábavné plavání. Přijít můžete od 9 do 12 hodin.

Na Městském stadionu Karviná-Ráj se uskuteční Silvestrovský běh. Akce v režii TJ Jäkl Karviná začíná v 10 hodin.

Beskydské rehabilitační centrum Čeladná a čeladenský Okrašlovací spolek Rozhledna zve na silvestrovskou přednášku s názvem Humor Evropy v posledních dvou stoletích. Přednáší historik, spisovatel a publicista Petr Anderle. Přednáška začíná v 18:30 v Salonku Apartmánového domu Lara.

Ostravský Zámek Poruba zve na Řecký Silvestr 2022. K tanci bude hrát Jordanis, Vangelis a reprodukovaná hudba. Začíná se ve 20 hodin.

Klub Rock and Roll Garage v ostravském Martinově zve taky na silvestrovskou zábavu. Začíná ve 20 hodin a hudbu obstarají DJové Marcel Woodman a Tom Hanzl. Těšit se můžete i na videodiskotéky.

Lesní bar u Kopaniny v Hradci nad Moravicí zve na rozloučení se starým rokem, domácí punč a pečenou kýtu. Přijďte ve 13 hodin.

Neděle - Nový rok

Frýdecko-místecký Faunapark zve na tradiční novoroční komentovanou krmící prohlídku. Nakrmíte nejen všechna zvířátka, která areál chová, ale nasypete taky do krmítek ptákům a veverkám. Přijďte v 15 hodin.

Senior klub Velké Hoštice zve na výstavu betlémů. Na zámku je přístupná od 13 do 18 hodin.

Kdo má po Silvestru dost sil, může se zúčastnit novoročního výstupu na Praděd, nejvyšší horu Moravy. Od 10 do 14 hodin bude možnost na Pradědu zakoupit novoroční pohlednice, upomínkové listy a pro sběratele budou připravena razítka.

Novoroční výšlap povede taky na Šelenburk u Krnova. Výstup na zříceninu hradu zvládnou dospělí i děti, začíná se v 9 hodin.

Pro otužilce máme pozvánku na Novoroční šunychelský ponor. Koná se tradičně u Kališova jezera v místě zvaném „u mlýna“ v Mlýnské ulici. K mání bude něco na zahřátí a taky balonkové posílání přání. Začíná se ve 14 hodin.

Ostrava-Jih zve na tradiční Novoroční ohňostroj u kruhového objezdu v Hrabůvce. Začíná v 18 hodin. Těšit se můžete na podmanivou patnáctiminutovou show s dynamickým hudebním podkresem.

Novoroční ohňostroj chystají taky v Novém Jičíně. Na Masarykovo náměstí přijďte v 18 hodin. A nebe se rozzáří třeba i v Českém Těšíně, kde nový rok 2023 přivítají na břehu řeky Olše v 17 hodin.

Ohňostrojová show bude k vidění taky na prostranství pod zámkem Fryštát v Karviné. Začíná v 18:30.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka