Co pohltí odér z ryb, co zmírní palčivost paprik a a tip na domácí hranolky
Velmi oblíbené jsou u našich posluchaček rady do kuchyně, a právě proto dnes přináším další várku.
Palčivost paprik zmírníte, když očištěnou papriku pečlivě nasolíte a necháte hodinu působit. Před použitím ještě papriku opláchněte vodou. Pachů a nepříjemných výparů z kuchyně se jednoduše zbavíte, když na plotně necháte vařit vodu s octem a lžičkou skořice.
Stroužky česneku lépe vyloupete, když je na chvíli ponoříte do vařící vody. Rybu pečte vždy společně s rozkrojeným jablkem. Pohltí rybí odér a rybí maso bude jemnější a chutnější.
Připravujete domácí bramborové hranolky? Před smažením je na 20 minut namočte do mléka. Nenatáhnou při smažení tolik oleje. Hezký čas strávený v kuchyni přeje Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser