Co udělat s peckou z kompotu. Radí Eva Filipová

Když vám někdo servíruje kompot, tak by měl být v misce a pod ní by měl být talířek. Pak můžeme pecku opatrně vyplivnout na lžičku a pecku přendáme ze lžičky na talířek.

Pokud talíř nebo podšálek není k dispozici, tak pecky dáme do ubrousku. Nikdy nepliveme pecky do dlaně nebo je nedáváme do popelníku.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová