Corigliano, Caravassilis & Siegel: Kytarové koncerty

16. září 2020

Nová nahrávka dánského kytaristy Jakoba Bangsö, který je považován za jeden z největších kytarových talentů mladé generace. Poslechněte si recenzi Milana Bátora. 

(…) Je to opravdu grandiózní počin. Ruku na srdce, kolik nahrávek s kytarovou hudbou současných autorů, navíc s doprovodem orchestru dnes vychází? Jako kytarista vím, že jich příliš moc není. Tato nahrávka se mladému dánskému kytaristovi vydařila znamenitě. Barevný a výrazový potenciál kytary v jeho interpretaci má skutečně unikátní vlastnosti. Ruku v ruce s tím kráčí jeho noblesní tónová kultura a flexibilní odstínění úhozových variant. Bangsö přesvědčuje také špičkovou technikou, s níž zvládá s jistotou i nejnáročnější krkolomné běhy, pasáže a zvukové efekty. Na albu se sešly tři nádherně kontrastní skladby, které jsou posluchačsky velmi atraktivní, přitom neslevují z nároků na kvalitu ani provedení. (…)

Nahrávka vyšla u labelu Orchid Classics.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.