Cornwallský piroh s vlastními iniciály
Asi si sami odvodíte, že cornwallský piroh pochází z Cornwallu – nejjižnějšího anglického hrabství. Je to objemné pečivo, které si kdysi nosili tamní horníci jako oběd do dolů na měď a cín.
Podle jedné legendy pochází charakteristický hřebínek na vršku pirohu z toho, jak ho havíři brali do rukou. Manželky prý na pirohy dokonce před pečením vyryly jejich iniciály, aby každý poznal ten svůj.
Obyčejně se pečou z křehkého těsta a plní nakrájeným masem, tuřínem, cibulí a bramborami. Měly by se jíst ještě teplé po vytažení z trouby.
Víte, jakou barvu mají cornwallské pirohy po upečení?
a) zlatavou– SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) sněhově bílou – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o nerez designový parní hrnec s LCD dispejem od společnosti Gastroback.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 12. srpna!