Čtvrteční Noční linka: Jahody a třešně. Červen je čas jejich sklizně i zpracování

Čím jsou pro vás jahody a třešně? Byli jste někdy na samosběru jahod? Máte na zahradě jahody? Trháte i třešně? Jak je zpracováváte? Co dobrého z jahod a třešní připravujete? Máte nějaký originální recept a podělíte se s námi o něj? 

Bublanina, marmeláda nebo jahodové knedlíky a co takový koktejl z jahod nebo třešní? Děláte si i ovocnou domácí zmrzlinu? Čemu z červnových plodů neodoláte? Jak využijete tyto dary přírody? A co zabírá na skvrny z jahod a třešní?

Stovky lidí si letos nenechaly ujít začátek sezóny samosběru jahod. Zatímco některá družstva na spuštění samosběru ještě počkala do tohoto týdne, jinde už si pár metráků jahod lidé odnesli. Letos se jahody urodily krásné a je jich i hodně.

Ceny jahod se v samosběru pohybují od padesáti do šedesáti korun za kilogram. Zájem lidí je veliký, pole vzali útokem. Jahody se zkrátka těší naší oblibě a po sklizni přichází i bezprostřední čas pro jejich zpracování.

Co chutného si z jahod připravíte? Vyrábíte si domácí džemy? Co se vám osvědčilo a na jaké možné způsoby lze jahody, ale i třešně zpracovat? Na vaše zkušenosti se v dnešní Noční lince moc těší moderátor Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.