Čtvrteční Noční linka: Kdy jste si uvědomili, že tělo není stroj?

18. červenec 2019

Kdy vám vaše tělo dalo stopku, vypovědělo službu a co to pro vás znamenalo? Postavili jste se znovu na nohy a nalezli jste znovu ztracenou sílu? Přehodnotili jste pak svůj přístup k tělu a změnili třeba i životní styl? Myslíte dostatečně na odpočinek a nebo děláte věci "na dřeň", do posledních sil? Šetříte se a nebo jedete na plný plyn bez ohledu na zdraví? Máte tedy ke svému tělu úctu a jak se o ně staráte?

Dovolená je tu proto, abychom si odpočinuli a načerpali novou energii do náročných dnů. Někteří lidé ale odpočívat neumí a bohužel si to pak vybere svou daň. Naše tělo není určitě stroj, který zvládne nekonečnou zátěž. Ovšem i takový stroj se jednou rozbije, pokud ho nešetříme. Pak třeba přijde den, kdy si to uvědomíme, ale to už může být pozdě.

Máte podobnou zkušenost? Šetříte se a nebo jedete na plný plyn bez ohledu na zdraví? Jak odpočíváte, relaxujete? Co děláte právě pro své tělo? Dopřáváte si lázně, plavání, masáže, nebo třeba jen letní relax na lehátku před chatou?

Můžete nám o tom dnes v noci vyprávět. Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.