Čtvrteční Noční linka: Moderní babičky a dědečkové v 21. století

3. říjen 2019

Patříte mezi ně a v čem se to projevuje? Naučili jste se v pozdním věku s počítačem a brouzdáte po internetu, mailujete, zařídili jste si facebook? Fotografujete? Učíte se vše nové -obsluhujete s přehledem chytrý telefon, naučili jste se pracovat i s dalšími moderními technologiemi? 

Chodíte do kurzů, učíte se světové jazyky nebo si vás dokonce získal nějaký sport? Chodíte na cvičení, zajímá vás jóga či moderní tance? Předčíte v něčem i svá vnoučata?

Ty tam jsou časy, kdy na sobě měly ženy v 60 letech šátek, v ruce hůlku a říkaly o sobě, že už jsou staré. Tak jak se vyvíjí lidstvo, jsou jiné i dnešní babičky a dědečkové.

Senioři jsou plni elánu a života a pokud je více netrápí zdraví, stáří si většinou nepřipouští. Nosí rifle a trička a se svými vnoučaty podnikají psí kusy a některé neodradí ani bláznivé nápady.

Některá třicetiletá vnoučata přitom svým babičkám a dědečkům ani zdaleka nestačí, mohou jim závidět jejich vitalitu a energii.

A co vy mladší posluchači? Máte takovou správnou moderní babičku nebo dědečka? Co všechno s vámi podnikají, co je baví a zajímá? Povězte nám o nich nebo napište. Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio