Čtvrteční Noční linka: Myslíte na druhé, ale nezapomínáme přitom sami na sebe?

14. březen 2019

Dokážete si udělat čas i pro sebe a na sebe? Hýčkáte se, dopřáváte si to, co máte sami rádi? Možná máte pro sebe vyhrazen nějaký den v týdnu, kdy se věnujete tomu co vás nabíjí a těší - kultura, cvičení, masáže, jiný relax? Co děláte sami pro sebe, abyste měli sílu a energii pomáhat druhým? 

Nemysleli jste na sebe a odnesli to třeba po zdravotní stránce? Na základě jaké životní zkušenosti jste se začali více starat o sebe, více odpočívat a dělat si radosti?

Pomáhat druhým je určitě chvályhodné a mělo by to být i smyslem našeho života. Aby ovšem člověk mohl pomáhat druhým musí mít sám dost sil a být v kondici, jinak hrozí, že zátěž nevydrží.

Kde čerpáte sílu a energii vy, co děláte pro sebe a nebo na sebe zapomínáte a věnujete veškerý čas jen druhým?

Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.