Další dopravní komplikace v Jablonci nad Nisou: Oprava mostu uzavřela Podhorskou ulici, potrvá do září

Jablonec nad Nisou čekají od 16. května dopravní komplikace kvůli opravě mostu mezi Mlýnskou a frekventovanou Podhorskou ulicí. Co to bude znamenat pro řidiče i cestující v městské hromadné dopravě, zjišťovaly naše redaktorky.

Čtěte také

Oprava mostu v Jablonci nad Nisou uzavřela od 16. května 2022 až do září frekventovanou Podhorskou ulici, kudy řidiči míří do Smržovky, Tanvaldu nebo Harrachova, vede po ní totiž silnice první třídy číslo 14.

Rekonstrukci mostu přes Mšenský potok poblíž křižovatky Mlýnské a Podhorské ulice si vyžádal jeho havarijní stav. Klenbový most je z konce 19. století, konkrétně z roku 1880. Ředitelství silnic a dálnic ho chce nahradit novou železobetonovou konstrukcí. Stavba vyjde na víc než 10 milionů korun a trvat má až do září 2022.

Kvůli stavbě budou muset řidiči část Podhorské ulice objíždět kolem bývalé vojenské správy. Na výpadovku ve směru na Jablonecké Paseky a Tanvald se napojí až za další křižovatkou s ulicí Slovenského národního povstání.

Část objízdné trasy povede i ulicí 5. května, kde se minulý týden stala havárie plynu. Tu už ale dělníci opravili. „Havárie plynu už byla odstraněna, objízdné trasy tedy povedou ulicemi SNP a 5. května,“ potvrdila Jana Matěchová z jabloneckého magistrátu.

Uzavírka ovlivní i autobusovou dopravu. Jak je uvedeno na webu města, po dobu uzavírky budou zrušeny zastávky Podhorská a Podhorská - Vikýř, náhradní zastávku lidé najdou v ulici 5. května u základní školy. Tamtudy povedou také objízdné trasy linek 102, 103, 108, 117 a 132.

Most u Podhorské ulice není jedinou dopravní stavbou v Jablonci nad Nisou

Zpozornět by řidiči měli také při průjezdu ulicí Budovatelů na hlavním tahu v dolní části města. V úseku kolem Anenského náměstí je zúžená vozovka kvůli stavbě retenční nádrže. Ze stejného důvodu je omezený i vjezd do Dvorské ulice. Pracuje se také v ulici Stará osada, kde dělníci budou až do podzimu pracovat na stavbě kanalizace, opravě silnice a budovat ta chtějí i nové veřejné osvětlení. Staví se i v Letní ulici v Kokoníně, a v okolí jablonecké nemocnice, konkrétně ve Hřbitovní ulici.

autoři: Jana Švecová , Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související