Další odložený zápas. Hokejisté Třince místo utkání s Olomoucí zamířili na testy

26. září 2020 17:06

Hokejisté Třince si odložili nedělní zápas 4. kola extraligy proti Olomouci a podstoupí testy na nemoc covid-19. Pro Oceláře to měla být domácí premiéra v novém extraligovém ročníku, hledá se náhradní termín duelu. Naposledy se Třinec představil v úterý v Litvínově, který si pak kvůli podezření na koronavirovou nákazu odložil páteční utkání v Liberci i nedělní doma s Plzní.

„Kádr i realizační tým podstoupí testy na přítomnost koronavirového onemocnění. Klub postupuje podle pokynů příslušné hygienické stanice. HC Oceláři Třinec nebudou poskytovat žádné dodatečné informace a vyjádření,“ uvedli Oceláři na klubovém webu k informaci o odkladu nedělního duelu.

Čtěte také

Třinec, který vyhrál letní přípravný Pohár Generali České pojišťovny, měl dosud odložené dva ze tří zápasů kvůli koronavirové nákaze v soupeřových týmech. Do extraligy měl vstoupit minulý pátek na ledě Komety Brno, na pátek 16. října pak má odložené moravskoslezské derby z 3. dějství s Vítkovicemi, které bylo původně na programu o týden později.

Druhý tým minulé nedohrané sezony, jenž obhajuje titul z roku 2019, zatím stihl odehrát dva zápasy a je stoprocentně úspěšný. V neděli ve 2. kole vyhrál v Karlových Varech 5:2 a v úterý v předehrávce 11. dějství zvítězil v Litvínově 6:3.

Olomouc čeká první odklad v sezoně. Zatím nastoupila v plánovaných termínech ve Zlíně (4:1) a doma s Libercem (1:4) i s Pardubicemi (3:2). Má tak na kontě také šest bodů.

Odložené zápasy

Kvůli koronavirové nákaze v týmech Vítkovic a Komety Brno i podezření v Karlových Varech, Litvínově a Třinci bylo do úterního 5. kola odloženo už celkem 14 utkání. Naopak byly naplánovány tři předehrávky celků, kterým se uvolnily termíny.

O semifinále Poháru Generali České pojišťovny přišly kvůli nákaze covidem-19 v týmech krátce před startem extraligy Liberec a Plzeň. V přípravě se koronavirus vyskytl i v kádrech Hradce Králové, Litvínova a dvakrát u nováčka z Českých Budějovic.

Ve čtvrtek Asociace profesionálních klubů ledního hokeje odhlasovala, že nebude soutěž přerušovat i přesto, že ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu oznámil, že na akce ve vnitřních prostorách bude mít v příštích dvou týdnech přístup jen nejvýš tisíc diváků.

Čtěte také

V pátek se odehrály ve 3. kole jen tři duely a na duel Zlína s Hradcem Králové zavítalo pouze 499 diváků, nejméně v historii základní části samostatné české extraligy (od sezony 1993/94). Další dvě utkání Plzeň - Mladá Boleslav a Olomouc - Pardubice vyrovnaly s rovnou tisícovkou fanoušků dosavadní minimum z duelu Kladna s Plzní z 24. září 2000.

Na neděli zbyly v programu také jen tři utkání. Zápasy 4. dějství Hradec Králové - Liberec a Pardubice - Zlín doplní předehrávka 26. kola Mladá Boleslav - Sparta. Z úterního 5. kola byl zatím odložen jen duel Vítkovic s Kometou Brno.

zdroj: ČTK
Spustit audio