Dana Morávková a Petr Malásek: O ruku jsem ji požádal hned druhý den

24. prosinec 2022

Ona je herečkou a moderátorkou a on skladatelem a pianistou. Dana Morávková a Petr Malásek jsou spolu už 27 let a tvrdí o sobě, že jsou nejnudnější pár českého showbyznysu. Jaký je jejich příběh lásky?

Ani jeden už si přesně nepamatují, kdo koho viděl prvního, znali se totiž už z médií. „Já ho nejdřív viděla, jak úžasně hraje, a pak jsme se potkali na schodech,“ vzpomíná Dana. „Já ji už viděl ve Snídani s Novou, kterou tenkrát moderovala. Byla už hvězda, vojáci ji měli vylepenou ve skříňkách. Já ji rozhodně znal už dřív a měl jsem s ní intimní vztah,“ trumfuje Petr. „My si ten první večer ale řekli jen ‚dobrý večer‘ a ‚na shledanou‘.“

Zlatou svatbu mají podle tradice uspořádat děti svým rodičům jako poděkování. My vám s tím pomůžeme – přihlaste své rodiče nebo prarodiče, kteří jsou spolu v manželském svazku 50 a více let, do našeho nového pořadu Zlatá láska.

Vítěznému manželskému páru Zlaté lásky navíc vystrojíme svatební hostinu s obnovením manželského slibu a předáme svatební dary včetně poukazu na velkou romantickou svatební cestu.

Petr pak dostal nabídku na aranžmá hudby do Divadla Na zábradlí, kterou chtěl odmítnout a přišel to do divadla říct osobně. Jeho rozhodnutí trvalo přesně do té doby, než zjistil, že choreografii k představení Kabaret dělá právě Dana. „Já vůbec netušil, že to má vystudovaný.“ „A já zase netušila, že muzikanti nechodí na každou choreografickou zkoušku. Petr, jako aranžér té hudby, tam byl pořád. Myslela jsem, že to je normální. Až později jsem zjistila, když dělal aranžmá pro choreografii Libora Vaculíka, že to normální není. Tam nechodil,“ směje se Dana.

K překvapení Dany ji požádal o ruku hned druhý den. „Říkala jsem si, muzikant, a takhle rychle? Smála jsem se tomu, ale pak mě znovu požádal na mé narozeniny. Požádal i moji mámu a ta jen spráskla ruce a řekla. „Muzikant a herečka? To to dopadne.“ „No já měl poměrně nedůvěryhodné povolání. Ale vzali jsme se téměř na den do roka a do dne.“

Vánoce u M + M

Petr nemá rád kýče, proto se u nich žádná velká výzdoba nekoná. „Máme jeden ozdobený stromek na zahradě, Petr není příznivec mnoha světýlek. Uvnitř máme živý stromeček, ale to je tradice, kterou dělám se synem a zdobím s ním. Nepatrně ozdobím i obývák, ale kvůli Petrovi málo,“ vysvětluje Dana střízlivější výzdobu.

A vzpomínají ještě na první společné Vánoce? „Já ano, protože Petr mi dal kolo. A já tomu zrovna nijak neholdovala. Nakonec jezdím, ale na cyklistickou výbavu si nepotrpím.“ „Musím ji pochválit, letos má najeto asi 1000 kilometrů za sezonu. Rád vybírám trasy, a to není jen tak. Jednou jsme si dali i výlet až do Drážďan.“

Petr Malásek, Dana Morávková a Patrik Rozehnal

Koho měli mezi svatebními hosty? Jaké přání jim napsal Petr Čtvrtníček? Jak je ovlivnilo, že oba přišli o tatínky v poměrně raném věku? Poslechněte si ve Vánocích se Zlatou láskou s Patrikem Rozehnalem.

autoři: Patrik Rozehnal , djo
Spustit audio