Demoliční čety v Ostravě likvidují legendární stadion Bazaly

26. červenec 2018

Těžké stroje demolují ostravský stadion Bazaly. Ten se má přeměnit v moderní tréninkové centrum pro fotbalové talenty.

Místo hlavní tribuny jsou teď jen hromady železa a suti, kterými se přehrabují těžké stroje. Pryč je také kotel, kam mířily stovky skalních fanoušků ostravského Baníku.

Ostravské Bazaly se změní v moderní fotbalovou akademii

Rekonstrukce stadionu Bazaly, vizualizace

Po téměř 60 letech končí historie legendárního ostravského stadionu Bazaly. Alespoň v té podobě, kterou zná několik generací fotbalových fanoušků. Začala demolice hlavní budovy a celý areál se změní na zázemí pro fotbalový dorost. Přestavba bude stát zhruba čtvrt miliardy korun.

„Je to smutné, no. Jsem tady začínal chodit s klukama na základce a chodil jsem tu hlavně kvůli atmosféry,“ říká pětačtyřicetiletý fanoušek Baníku, pan Rostislav.

Třiasedmdesátiletý pan Radúz si bude po letech jen složitě zvykat na to, že už nebydlí pod legendárním svatostánkem fotbalového Baníku.

„Když jsem tu byl poprvé jako malý kluk, někdy v padesátých letech, tu nic nebylo. Tu byly jen takové kopečky, ani fotbal se tu hrát nedalo. Pak se vybudoval nový stadion a ty Bazaly jsou nezapomenutelné, i v tom panoramatu Slezské Ostravy,“ říká pan Radúz.

Přeměna stadionu Bazaly na moderní tréninkové centrum fotbalové akademie má být dokončena za 14 měsíců. Stát má zhruba čtvrt miliardy korun.

autor: Stanislav Janalík
Spustit audio

Související